04/06/2020 15:23:54

Σία Αναγνωστοπούλου: Η ΝΔ εργαλειοποίησε εθνικιστικά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σία Αναγνωστοπούλου: Η ΝΔ εργαλειοποίησε εθνικιστικά τη Συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

Η ΝΔ αποκρύπτει το γεγονός ότι «οι δικές της πολιτικές τσάκισαν κάθε τι που στήριζε τη μεσαία τάξη», σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Η κ. Αναγνωστοπούλου ασκεί κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι «η ΝΔ του “σοβαρού, υπεύθυνου και μη λαϊκιστή” κ. Μητσοτάκη εργαλειοποίησε εθνικιστικά και δημαγωγικά τη Συμφωνία, κέρδισε ψήφους πανελλαδικά, αλλά ...θα τηρήσει τη Συμφωνία όπως έχει ήδη δεσμευτεί στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους».

Κατηγορεί, επίσης, το ΚΙΝΑΛ ότι με τη συμμετοχή του στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ, νομιμοποίησε την «ολική στροφή της ΝΔ προς μια εθνικιστική Δεξιά». Σημειώνει, ωστόσο, ότι «έναν σημαντικό μέρος του κόσμου του κεντροαριστερού χώρου πήρε θέση και διέρρηξε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο θέτοντας θεμέλια για την εμπέδωση του προοδευτικού μετώπου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» και καλεί το ΚΙΝΑΛ «να αποφασίσει με ποιο μέτωπο θα πάει και ποιο θα αφήσει».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.