search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Ρωσία: Στο νοσοκομείο ο δημοσιογράφος Ιβάν Γκολούνοφ που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

08.06.2019 14:49
Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Λογαράς - Media

 

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος δημοσιογράφος σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο πλαίσιο μιας υπόθεσης για διακίνηση ναρκωτικών, την οποία σύμφωνα με τους υποστηρικτές του «επινόησαν πλήρως» οι αρχές, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας.

«Σε βάρος του Ιβάν Γκολούνοφ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών», ανέφερε ο δικηγόρος του Πάβελ Τσικόφ στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram. Ο δικηγόρος δημοσιοποίησε ένα έγγραφο της αστυνομίας στο οποίο ο δημοσιογράφος της ανεξάρτητης διαδικτυακής πύλης Meduza κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει «σημαντική ποσότητα» κοκαΐνης και μεφεδρόνης.

Δύο ώρες αργότερα, η μοσχοβίτικη αστυνομία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι ο Γκολούνοφ, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, επισήμως επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του σχεδόν τέσσερα γραμμάρια ενός συνθετικού ναρκωτικού, διακομίστηκε στο νοσοκομείο αφού «παραπονέθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά».

«Αφού εξετάστηκε από επικουρικό ιατρικό προσωπικό, ελήφθη η απόφαση να σταλεί σε ιατρικό ίδρυμα για μια αποτίμηση» της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δικηγόρος του Πάβελ Τσίκοφ είχε γράψει προηγουμένως στο Telegram πως οι γιατροί θεωρούν πως ο 36χρονος πελάτης του φέρει σπασμένα πλευρά και κακώσεις.

Το Συμβούλιο της ρωσικής προεδρίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που συμβουλεύει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δημοσιοποίησε χθες βράδυ μια δήλωση μετά την επίσκεψη ενός από τα μέλη του, της Εύας Μερκάτσεβα, στον κρατούμενο Γκολούνοφ.

«Είπε ότι δεν έχει κοιμηθεί τις τελευταίες 24 ώρες και ότι δεν αισθάνεται καλά. Επίσης δεν έχει φάει», δήλωσε η Μερκάτσεβα, η οποία πρόσθεσε πως ο δημοσιογράφος είπε ότι γρονθοκοπήθηκε και πως οι αστυνομικοί πίεζαν το στήθος του με τα πόδια τους.

Οι δυνάμεις της τάξης δηλώνουν πως η μεφεδρόνη βρέθηκε στο σακίδιο πλάτης που φορούσε την ώρα της σύλληψής του και πως στη συνέχεια ανακάλυψαν και άλλες συσκευασίες ναρκωτικών σε έρευνα στην κατοικία του.

Δημοσιογράφος της ανεξάρτητης διαδικτυακής πύλης Meduza, ο Ιβάν Γκολούνοφ έγραψε άρθρα κυρίως για το μοίρασμα μεταξύ των μελών της Μαφίας επιχειρήσεων κοιμητηρίων και για άλλες υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης πόρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15