search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Ρ. Σβίγκου: Βγαίνουμε στην αντεπίθεση με το έργο και το πρόγραμμά μας

09.06.2019 15:40
Ρ. Σβίγκου: Βγαίνουμε στην αντεπίθεση με το έργο και το πρόγραμμά μας - Media
 
«Η εσωστρέφεια σταματά και βγαίνουμε στην αντεπίθεση με το έργο και το πρόγραμμά μας», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη της στον Real Fm, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης μπορεί να ανατραπεί. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει στην αντεπίθεση με πίστη στις ιδέες και στις δυνάμεις του και με αυτοπεποίθηση ότι «στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα επιλέξουν εκείνο το σχέδιο το οποίο με ασφάλεια και με προοπτική θα διασφαλίσει την πορεία της χώρας μας».
 
Απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης είπε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από τις ευρωεκλογές ήταν πλήρως κοστολογημένα, εντός του δημοσιονομικού χώρου που υπάρχει για τις επόμενες χρονιές και επεσήμανε ότι είναι η ελληνική κυβέρνηση εκείνη η οποία αποφασίζει τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν οι στόχοι. Πρόσθεσε ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, «έχει ανοίξει η όρεξη σε ακραίους κύκλους και εντός και εκτός της Ελλάδας να αμφισβητήσουν όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και όσα σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε για τη χώρα την επόμενη τετραετία εφ’ όσον ξαναείμαστε κυβέρνηση». Σχολίασε δε ότι με τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη δεν προκαλεί εντύπωση «ότι πλέον από κύκλους της Κομισιόν βγαίνουν επιθετικές διατυπώσεις σχετικά με απολύσεις, για παράδειγμα συμβασιούχων του δημοσίου, κάτι το οποίο ποτέ δεν είχε ξαναμπεί τα τελευταία χρόνια στην ατζέντα». Η κ. Σβίγκου είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να εξηγήσει «από πού ακριβώς θα προκύψει η μείωση των δαπανών, την οποία είχε εξαγγείλει η Ν.Δ.». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για το αντιπολιτευτικό αφήγημα περί «καμένης γης» ότι «προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να υλοποιήσουν μια σκληρή μνημονιακή πολιτική, ένα σκληρό μνημονιακό πρόγραμμα, εφ’ όσον γίνονταν ποτέ κυβέρνηση».
 
«Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα αναγνωρίσουμε ότι η οικονομία έχει μεν σταθεροποιηθεί, αλλά χρειάζονται πολλά ακόμα για να αποτυπωθούν αυτά τα θετικά στοιχεία στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών», είπε. Υπογράμμισε ότι «στο πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσει αύριο ο πρωθυπουργός δίνεται μεγάλη έμφαση τόσο στις νέες θέσεις εργασίας και στην αύξηση των μισθών, στην παραγωγή του πλούτου και στη δίκαιη διανομή του, όσο και σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ώστε η αγορά πραγματικά να αντιληφθεί τις θετικές επιπτώσεις της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών».
 
Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε φαιδρές κατηγορίες από μια αξιωματική αντιπολίτευση που μας άφησε μια χώρα χρεοκοπημένη και διαλυμένη».
 
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δεν θέλει καμία ρύθμιση της αγοράς εργασίας». Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση και τόνισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας πρέπει να είναι οι περισσότερες πλήρους αντί μερικής απασχόλησης και με πιο αξιοπρεπείς μισθούς, η φορολογία ακόμα πιο δίκαιη και το κοινωνικό κράτος να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό.
 
Ως προς το ζήτημα με τις μετατάξεις στη Βουλή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι απαντήθηκε μέσα από την απόφαση του πρωθυπουργού σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής ώστε να σταματήσει πλήρως αυτή η διαδικασία, θυμίζοντας ότι αυτή η διαδικασία αποφασίστηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων και ότι ήταν ο κ. Τραγάκης που ζήτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία της κινητικότητας και να ισχύσει για τη Βουλή ό,τι ισχύει για τα υπουργεία. Είπε ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου έδωσε δημόσια εξηγήσεις, ζήτησε συγνώμη και αποσύρθηκε η ίδια από τα ψηφοδέλτια «κι αυτό δείχνει το πόσο διαφορετικοί είμαστε από όλους αυτούς οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες πετροβολούσαν για μια διακομματική απόφαση τον ΣΥΡΙΖΑ». Σχολίασε ότι ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από τους κ.κ. Τραγάκη και Μητσοτάκη και ότι η ΝΔ δεν ακολούθησε την ίδια «στάση ευθιξίας» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Ο καθένας και η καθεμιά από μας θα είναι υποψήφιος η υποψήφια ή θα προσφέρει από άλλες θέσεις εκεί που θα αποφασίσει συλλογικά το κόμμα. Έτσι λειτουργούμε στην αριστερά και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί», απάντησε στο ερώτημα πού θα είναι υποψήφια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:08