search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:44
MENU CLOSE

Πώς να χάσετε βάρος με… αβοκάντο

09.06.2019 17:58
Πώς να χάσετε βάρος με... αβοκάντο - Media

 

Μία νέα μελέτη από το Κέντρο Έρευνας Διατροφής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ιλινόις υποστηρίζει ότι το λίπος του αβοκάντο μπορεί να περιορίσει το αίσθημα πείνας και να σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nutrients», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα που πρόσθεταν αβοκάντο στα γεύματά τους ως υποκατάστατο των εξευγενισμένων υδατανθράκων δεν πεινούσαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και απολάμβαναν περισσότερο το γεύμα τους.

Σε διάστημα τριών ημερών, οι ερευνητές παρείχαν σε 31 υπέρβαρους ή παχύσαρκους ενήλικες, ένα από τα τρία γεύματα με τις ίδιες θερμίδες:

Ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος με ένα αβοκάντο, ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος με μισό αβοκάντο ή ένα γεύμα με χαμηλά λιπαρά.

Έξι ώρες μετά, οι εθελοντές ανέφεραν πόσο πεινασμένοι αισθανόταν. Όλοι οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν περισσότερο πλήρεις μετά το γεύμα με ένα ολόκληρο αβοκάντο.

Το γεύμα με μισό αβοκάντο τους ικανοποίησε περισσότερο σε σχέση με την τρίτη επιλογή γεύματος με χαμηλά λιπαρά. Περαιτέρω δοκιμές αποκάλυψαν ότι τα γεύματα με αβοκάντο βοήθησαν στην ενίσχυση της ορμόνης PYY, που όταν είναι σε χαμηλά επίπεδα προκαλεί το αίσθημα πείνας.

Ο Britt Burton-Freeman, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Διατροφής στο Illinois Tech αναφέρει: «Για χρόνια, τα λίπη έχουν στοχοποιηθεί ως η κύρια αιτία της παχυσαρκίας και τώρα οι υδατάνθρακες εξετάζονται για το ρόλο τους στη ρύθμιση της όρεξης και τον έλεγχο του βάρους.

Η κατανόηση της σχέσης μεταξύ της χημείας τροφίμων και των φυσιολογικών της επιδράσεων σε διάφορους ανθρώπους μπορεί να αποκαλύψει τρόπους για την αντιμετώπιση του ελέγχου της όρεξης και τη μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά σε εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις».

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42