search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Μακρόν εναντίον Τζόνσον: Καταβάλεις τα οφειλόμενα, ειδάλλως στάση πληρωμών

10.06.2019 16:20
Μακρόν σε Τζόνσον: Να ξεπεράσεις γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία - Media

 

Την οργισμένη αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε η απειλή του Μπόρις Τζόνσον ότι εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, θα αρνηθεί να καταβάλει τον «λογαριασμό του διαζυγίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι Ευρωπαίοι δεν προσφέρουν καλύτερους όρους όσον αφορά το Brexit

Σύμφωνα με το Reuters, πηγή κοντά στο γάλλο πρόεδρο προειδοποίησε ότι μια πιθανή μη καταβολή του ποσού -περίπου 40 δισεκ. ευρώ- θα υποβάθμιζε τη βρετανική οικονομία και θα ερμηνευόταν ως κήρυξη στάσης πληρωμών και αδυναμία εξυπηρέτησης χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το να μην τιμάς τις υποχρεώσεις σου ως προς τις πληρωμές είναι αθέτηση διεθνών δεσμεύσεων που ισοδυναμεί με κρατική στάση πληρωμών, οι συνέπειες της οποίας είναι πασίγνωστες», ανέφερε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως η Τερέζα Μέι παραμένει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός ενώ οι διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής του κόμματος ξεκινά την Πέμπτη. Οι δύο εκ των υποψηφίων που θα κερδίσουν την πιο ευρεία στήριξη θα είναι και οι τελικοί υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο.

Το Brexit, σύμφωνα με τη νέα προθεσμία των Βρυξελλών, θα πρέπει να έχει –θεωρητικά- ολοκληρωθεί έως την 31η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43