08/08/2020 05:46:44

Η Κίνα «παγώνει» τις ΗΠΑ: Μπορούμε να «δούμε» τα «αόρατα» F-22

Στο Κατάρ τα περίφημα F-22 των ΗΠΑ - Ασφυκτική πίεση στο Ιράν (Photos) - Media

 

Το F-22 είναι το καμάρι της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ένα αεροσκάφος τόσο προηγμένο που η Ουάσινγκτον απαγορεύει την πώλησή του σε άλλες χώρες.

Το βασικό χαρακτηριστικό των F-22 είναι οι εξαιρετικές stealth ιδιότητές του, που το καθιστούν σχεδόν αόρατο στα εχθρικά ραντάρ, με αποτέλεσμα να μπορεί να καταφέρνει χτυπήματα ακριβείας.

Ωστόσο, με δεδομένες τις εντάσεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, η ανακοίνωση κρατικών ΜΜΕ του Πεκίνου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας μπορούν να «δουν» τα «αόρατα» F-22 προκάλεσε αναστάτωση στο Πεντάγωνο.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι υπό ορισμένες διαμορφώσεις, τα F-22 χάνουν τις stealth ιδιότητές τους, ωστόσο, η ίδια η φυσική λέει ότι υπάρχει τρόπος τα ραντάρ να καταγράψουν την παρουσία των αεροσκαφών.

Για την ακρίβεια, τα πολιτικά ραντάρ, χαμηλής συχνότητας, μπορούν να «βλέπουν» stealth αεροσκάφη όπως τα F-22 ή τα F-35, ωστόσο από τον εντοπισμό τους ως την ενδεχόμενη κατάρριψή τους η απόσταση είναι μεγάλη.

Αυτό που το Πεντάγωνο σημειώνει είναι ότι τα ραντάρ χαμηλής συχνότητας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακριβή χτυπήματα με κατευθυνόμενα βλήματα, ωστόσο, Ρωσία και Κίνα αναπτύσσουν σύνθετα συστήματα ανίχνευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, και ως αντίμετρο, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία θα προκαλούν προβλήματα στα εχθρικά συστήματα ανίχνευσης, προστατεύοντας τα stealth μαχητικά.

Πηγή: National Interest

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.