search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Προκαλεί Τούρκος βουλευτής: «Είναι δικά μας 17 νησιά του Αιγαίου – Ο Ερντογάν κλείνει τα μάτια στην κατοχή της Ελλάδας»

10.06.2019 17:10
Προκαλεί Τούρκος βουλευτής: «Είναι δικά μας 17 νησιά του Αιγαίου - Ο Ερντογάν κλείνει τα μάτια στην κατοχή της Ελλάδας» - Media

 

Ότι 17 νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά, ισχυρίζεται βουλευτής του CHP, ζητώντας, μάλιστα και απελευθέρωσή τους!

«Αντί το ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) να ξεκινά συζητήσεις για τον Πόντο ενάντια στον Ιμάμογλου ας δώσει εξηγήσεις για τα νησιά μας στο Αιγαίου που βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας», αναφέρει ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουράτ Μπακάν. Ο Τούρκος βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να απαντήσει ποια στρατιωτικά και διπλωματικά βήματα κάνει για την απελευθέρωσή τους.

Σε ερώτησή του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «το AKΡ πρώτα πρέπει να εξηγήσει γιατί κλείνει τα μάτια στην κατοχή της Ελλάδας επί των νησιών μας στο Αιγαίο τα οποία θα έπρεπε να είναι υπό την κυριαρχία μας. Το ΑΚΡ που κυβερνά αυτοδύναμα τη χώρα εδώ και 17 χρόνια δεν κατάφερε να διεκδικήσει τα εδάφη μας».

Ο Τούρκος βουλευτής είπε ακόμη ότι «είναι ακόμη στις μνήμες η περσινή δήλωση “η Λωζάνη πρέπει να ενισχυθεί” του ηγέτη του ΑΚΡ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν έβγαλε άχνα για τη διαδικασία κατοχής που η Ελλάδα ξεκίνησε το 2004», πρόσθέτοντας ότι «εκείνος που είναι άξιος να κινηθεί με απερισκεψία υποτιμώντας την συνθήκη τα οφέλη της Λωζάνης, πρέπει να εξηγήσει τι διάλογο κάνει για να απελευθερώσει τα πάτρια εδάφη από την κατοχή της Ελλάδας». «Μόνο που η Λωζάνη είναι το ιδρυτικό μας έγγραφο, ο τίτλος ιδιοκτησίας αυτής της χώρας, η ασφάλεια των παιδιών μας. Αντί το ΑΚΡ να ανοίγει συζητήσεις για τον Πόντο ενάντια στον Ιμάμογλου, ας δώσει εξηγήσεις για τα νησιά μας στο Αιγαίο που βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας», ανέφερε.

Ο Τούρκος βουλευτής κατέθεσε δύο ερωτήματα στη βουλή ζητώντας απάντηση από τον Υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ αλλά και έρευνα από την προεδρία της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. «Πρώτον, πως το εξηγείται ότι δεν έχει γίνει καμιά δήλωση σχετικά με την κατοχή των πάτριων εδαφών μας από την Ελλάδα; Δεύτερον, ποια στρατιωτικά και διπλωματικά βήματα έγιναν ή/και θα γίνουν για την απελευθέρωση από την κατοχή της Ελλάδας των 17 νησιών και 1 βραχονησίδας στο Αιγαίο που ανήκουν νομικά στην Τουρκία με βάλη τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισιών;»

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:06