search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:35
MENU CLOSE

«Λήξαν» το θέμα της παραίτησης για το χαλασμένο αναβατόριο στην Ακρόπολη

10.06.2019 17:45
«Λήξαν» το θέμα της παραίτησης για το χαλασμένο αναβατόριο στην Ακρόπολη - Media

 

«Οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε η παραίτηση της προϊσταμένης της εφορείας αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών», αναλύθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο υφυπουργός Πολιτισμού, η γενική γραμματέας του υπουργείου και η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής, Κληρονομιάς με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

«Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, αποφασίστηκε αμοιβαία να μη δοθεί συνέχεια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. «Συγκεκριμένα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «μετά από εκτενή διάλογο συζητήθηκαν οι υποδομές, η καθημερινή διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης αλλά και το θέμα της επιστολής του συλλόγου γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού για το αναβατόριο ΑΜΕΑ» (σ.σ. θυμίζουμε ότι η επιστολή του Συλλόγου, που εστάλη στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ τον περασμένο Απρίλιο, αναφερόταν στην αδυναμία παιδιού της Στ’ Δημοτικού που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο να ανέβει στην Ακρόπολη – κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου του – επειδή το αναβατόριο βρισκόταν εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους).

«Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού τόνισε ότι απαιτείται να τηρούνται με σχολαστικότητα τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης ενεργειών που σχετίζονται με τις υποδομές, καθώς και τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ότι οι χειρισμοί σε ζητήματα ιδιαιτέρως ευαίσθητα για το κοινωνικό σύνολο, όπως η επιστολή του συλλόγου γονέων, πρέπει να είναι άμεσοι, προκειμένου να διαφυλάσσεται το κύρος του υπουργείου και της υπηρεσίας», σημειώνει το ΥΠΠΟΑ.

«Για το αναβατόριο», προσθέτει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «το οποίο λειτουργεί από τις 22 Μαΐου, ζητήθηκε να υπάρχει επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση, όπως και για όλα τα προβλήματα που εκκρεμούν στην Εφορεία Πόλης Αθηνών. Παράλληλα, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας έχει δοθεί κατεύθυνση από τα τέλη Απριλίου για τη μελέτη και υλοποίηση από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του υπουργείου μιας νέας μόνιμης λύσης για το ευαίσθητο ζήτημα του δικαιώματος της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η οποία θα συνάδει με τη σπουδαιότητα του μνημείου. Η μελέτη αναμένεται να εισαχθεί σύντομα για γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο».

Από την πλευρά της, «η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών δεσμεύτηκε να στείλει εγγράφως προτάσεις για σειρά ζητημάτων που έχουν επανειλημμένως εντοπιστεί, σχετικά με τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου, ώστε να ξεκινήσει η άμεση υλοποίησή τους. Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αντάξια ενός εμβληματικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», καταλήγει το ΥΠΠΟΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33