search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Το Ελληνικό θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη εβδομάδα που θα αναλάβω πρωθυπουργός

11.06.2019 10:56
Μητσοτάκης: Το Ελληνικό θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη εβδομάδα που θα αναλάβω πρωθυπουργός - Media

 

Το «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης στο Ελληνικό μέσα στην πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης θα εξαγγείλει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε από την Πάτρα στην πρώτη θεματική εκδήλωση της εκστρατείας του για τις εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το News247.gr ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δεσμευτεί συγκεκριμένα πως μέσα σε επτά ημέρες από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εφόσον τον εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα υπογραφούν και οι δύο υπουργικές αποφάσεις που λείπουν για να ξεκινήσει το έργο.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές η δέσμευση αυτή του κ.Μητσοτάκη θα αποτελέσει και ένα παράδειγμα του άμεσου και αποφασιστικού, όπως λένε, τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απελευθέρωση των επενδύσεων.

Το θέμα της αποψινής εκδήλωσης, που είναι και η πρώτη από τις θεματικές ομιλίες που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τις 7 Ιουλίου, αντί κομματικών συγκεντρώσεων, θα είναι εξάλλου η «ισχυρή ανάπτυξη» και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει απόψε συγκεκριμένα τέσσερα μέτρα που θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή για να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής ανάπτυξης.

1. Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Οπως θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ.

2. Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως:

* Η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο.

* Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο.

* Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

3. Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί ειδικότερα σύμφωνα με γαλάζιες πηγές στα “πολύ θετικά μηνύματα που ήδη εκπέμπονται από τις διεθνείς αγορές ενόψει της πολιτικής αλλαγής”, και θα εκφράσει την άποψη ότι η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας όχι μόνο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στη συνεπακόλουθη μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

Θα αναφερθεί επίσης και στο σχέδιό του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

4. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει λόγο για μεγάλο στοίχημα της “αλλαγής νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις”, τονίζοντας ότι δεν θα γίνονται στο εξής δεκτές πλέον οι ιδεοληψίες του παρελθόντος.

Όπως θα πει χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνεται δεκτό τον 21ο αιώνα να “ανακαλύπτεται” ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής, ούτε βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, αναφέρουν γαλάζιες πηγές.

Από τη ΝΔ εν τω μεταξύ δεν μπαίνουν στη διαδικασία να αξιολογήσουν πρόταση προς πρόταση αυτά που είπε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό διότι, όπως λένε γαλάζια στελέχη, θεωρούν ότι “η κυβέρνηση στριμωγμένη από την αξιολόγηση των πολιτών για όσα έκανε τα τέσσερα αυτά χρόνια και τη συνειδητή επιλογή και ταξική πολιτική της υπερφορολόγησης των πολιτών, θυμάται τώρα τελευταία στιγμή τη μεσαία τάξη, τους ίδιους που ξέχασε επί 4,5 χρόνια και τους επέβαλλε άμεσους και έμμεσους φόρους γονατίζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό”.

Τα ίδια στελέχη λένε ότι η ΝΔ έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για μία διαφορετική προσέγγιση της οικονομίας, στη λογική ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερφορολογεί για να επαίρεται για τα πλεονάσματα, αλλά θα δημιουργεί πλούτο μέσα από την ανάπτυξη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23