search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:17
MENU CLOSE

Διάψευση από ΝΔ για την χελώνα στο Καστελόριζο – Ζαχαράκη: Μηχανισμός προπαγάνδας και fake news (Video)

11.06.2019 13:56

 

Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΝΔ την είδηση περί εσκεμμένης αιχμαλωσίας χελώνας Καρέτα-καρέτα κατά την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος στο Καστελόριζο.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας με επιστολή του στον ιστοχώρο zoosos.gr παρουσιάζει βίντεο στο οποίο γίνεται εμφανές ότι η χελώνα έχει αυτοπαγιδευτεί.

Στην επιστολή του, ο κ. Ζούλας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το site σας έχει ανεβάσει σήμερα όχι μόνον μια ανύπαρκτη, αλλά και μια εξαιρετικά προσβλητική “είδηση” για τους κατοίκους του Καστελόριζου, καθώς τους εμφανίζει να έχουν δέσει μια χελώνα καρέτα-καρέτα τάχα για να την δει από κοντά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ως πειστήριο μάλιστα έχετε ανεβάσει και μια φωτογραφία στην οποία έχετε ζωγραφίσει με κόκκινο χρώμα τα σημεία από τα οποία υποτίθεται ότι έδεσαν οι κάτοικοι την χελώνα στο λιμάνι!

Επειδή συνέβη να είμαι παρών, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι κάτοικοι και τουρίστες, η χελώνα της φωτογραφίας απλά μπλέχθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα από σχοινιά της βάρκας που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Και απελευθερώθηκε μόνη της πολύ γρήγορα κουνώντας απλά τα πτερύγιά της. Κάτι που φαίνεται όχι μόνον από τις φωτογραφίες, αλλά και από το βίντεο που σας αποστέλλω στο οποίο μάλιστα ακούγεται η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη να εκφράζει την ανησυχία ότι η χελώνα μπλέχτηκε και εκείνος να την καθησυχάζει.
 
Κατά τα άλλα ειλικρινά απορώ για την ευκολία με την οποία υιοθετήσατε -διότι δεν θέλω να πιστεύω ότι κατασκευάσατε- μια τόσο εξωφρενική ιστορία. Διότι εξωφρενικό θα ήταν βέβαια κάποιος να δέσει μια χελώνα στο λιμάνι για να την δει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να γνωρίσει την άμεση κατακραυγή όχι μόνον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και όλων των κατοίκων του Καστελόριζου που φροντίζουν τις λίγες καρέτα-καρέτα που υπάρχουν στο νησί». 

 

Ζαχαράκη: Μηχανισμός προπαγάνδας και fake news από την κυβέρνηση

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε για την αναπαραγωγή της ψευδής είδησης:

«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία.

Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας. Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fake news που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση.

Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24