search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07
MENU CLOSE

Ενθουσιασμός Τραμπ για τη «θερμή, υπέροχη» επιστολή που έλαβε από τον Κιμ

11.06.2019 17:27
Ενθουσιασμός Τραμπ για τη «θερμή, υπέροχη» επιστολή που έλαβε από τον Κιμ - Media
 
Μια πολύ “θερμή” επιστολή έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας την αλληλογραφία μεταξύ τους “υπέροχη”.
 
“Πιστεύω ότι κάτι θα συμβεί το οποίο θα είναι πολύ θετικό”, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
 
Η αποκάλυψη αυτή έγινε λίγες ώρες αφότου η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, υπήρξε “πηγή” της CIA. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, το 2017.
 
“Πράγματι έλαβα ένα όμορφο γράμμα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν… Εκτίμησα την επιστολή. Είδα την πληροφορία για τη CIA σχετικά με τον αδελφό ή ετεροθαλή αδελφό του. Και θα του πω ότι αυτό δεν θα συμβεί επί της δικής μου… Δεν θα επέτρεπα να συμβεί”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
 
Κατόπιν επανήλθε στο θέμα της επιστολής, την οποία χαρακτήρισε “πολύ θερμή” και “πολύ ευγενικό γράμμα”, ενώ επανέλαβε ότι κατά την άποψή του η Βόρεια Κορέα έχει “καταπληκτικές δυνατότητες”.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ταξιδέψει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα αργότερα εντός του μήνα και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να συναντηθεί ξανά σύντομα με τον Κιμ. Πρόσθεσε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει τηρήσει την υπόσχεσή του να μην κάνει πυρηνικές δοκιμές ή δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
 
Τον Μάιο η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια στρατιωτική άσκηση με πολλαπλούς εκτοξευτές βλημάτων, υπό την επίβλεψη του Κιμ. Τότε, ο Τραμπ είπε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα δεν αποτελούν πρόβλημα, κατά την άποψή του, μολονότι οι σύμβουλοί του είπαν ότι παραβιάζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07