search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48
MENU CLOSE

Αυστρία: Πάλι συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα των Ελεύθερων θέλει ο Κούρτς

12.06.2019 05:55
Αυστρία: Ικανοποιημένο το 55% με το κυβερνητικό έργο του συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων - Media

 

Το ακροδεξιό Κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) είναι διατεθειμένο να συνεχίσει τη συνεργασία του με το Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) του πρώην καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, διαβεβαίωσε ανώτερο στέλεχός του.

«Απλά θα συνεχίσουμε μετά τις εκλογές στον δρόμο των κοινών μεταρρυθμίσεων, που εγκαταλείψατε πρόσφατα, υπό την πίεση του παλιού ÖVP», ανέφερε ο Χέρμπερτ Κικλ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Αυτό θα ήθελε η πλειοψηφία» των πολιτών, υποστήριξε ο Κικλ.

Η κυβέρνηση συνασπισμού των δύο κομμάτων κατέρρευσε τον Μάιο, μετά την αποκάλυψη του βίντεο στο οποίο ο ηγέτης των Ελεύθερων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε προσφέρει αναθέσεις στα πεδία των υποδομών και των μέσων ενημέρωσης σε μια γυναίκα που νόμιζε ότι ήταν η ανιψιά ενός ρώσου ολιγάρχη.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε μυστικά σε μια βίλα στο ισπανικό νησί Ιμπίθα.

Όταν ο Κουρτς απέπεμψε τον Κικλ μετά την παραίτηση του Στράχε, όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί του FPÖ παραιτήθηκαν και το ακροδεξιό κόμμα τάχθηκε υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών όταν υπέβαλαν πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Κουρτς στη Βουλή.

Ο Κουρτς θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο οι Ελεύθεροι να ταχθούν ξανά στο πλευρό των Σοσιαλδημοκρατών, διαβεβαίωσε ο Κικλ, ωστόσο πρόσθεσε ότι θέτει όρους: το κόμμα του πρέπει να πάρει πίσω τα υπουργεία που διέθετε.

Το τρέχον διάστημα την εξουσία στην Αυστρία ασκεί μεταβατική κυβέρνηση, ως τις πρόωρες εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48