search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Κίνα: 19 νεκροί από τις πλημμύρες -Καταστράφηκαν σπίτια και καλλιέργειες (Video)

12.06.2019 06:32
Κίνα: 19 νεκροί από τις πλημμύρες -Καταστράφηκαν σπίτια και καλλιέργειες (Video) - Media

 

Πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι κατακρημνίσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν την τελευταία εβδομάδα στην περιφέρεια της Γκουάνγκσι, που γειτονεύει με το Βιετνάμ, στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ οι πλημμυροπαθείς συνολικά είναι τουλάχιστον 570.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή.

 

Καταστροφές σε σπίτια

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, κατά τις ίδιες πηγές. Στη γειτονική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας αγνοείται. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες κατέστρεψαν δρόμους αλλά και πολλά σπίτια.

Οι πλημμύρες έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατά την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, συνολικά 22 επαρχίες σαρώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες ύψους που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων γιούαν (1,3 δισεκ. ευρώ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:32