search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Λαζαρίδης (ΝΔ): «Το να βοηθάς τους επιχειρηματίες δε σημαίνει ότι πλήττεις τους εργαζόμενους»

12.06.2019 14:45
Λαζαρίδης (ΝΔ): «Το να βοηθάς τους επιχειρηματίες δε σημαίνει ότι πλήττεις τους εργαζόμενους» - Media

 

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας δεν σημαίνει μείωση των δικαιωμάτων ή της προστασίας των εργαζομένων, τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ, Γιώργος Λαζαρίδης. Επεσήμανε μάλιστα ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας δημιουργεί νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας.

«Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι ότι το ένα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός ο οποίος πλήττει την επιχειρηματικότητα και το επιχειρείν και από την άλλη έχουμε τη ΝΔ, η οποία -εάν δει κάποιος το πρόγραμμά της- βλέπει ότι είναι φιλικό, ή εν πάση περιπτώσει είναι αυτό το οποίο θα δώσει ώθηση στο επιχειρείν και στην επιχειρηματικότητα. Γιατί αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι να ξαναρχίσουν ν’ ανοίγουν μαγαζιά, να ξαναρχίσουν ν’ ανοίγουν βιοτεχνίες, ν΄ ανοίγουν επιχειρήσεις για να δούμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ανεργίας» υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα μειωθούν οι έλεγχοι ή η προστασία όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων. ‘Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αυτό, αν θέλετε, εκθέτει ακόμη περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θέλετε την κυβέρνηση, γιατί δείχνει ότι είναι εμμονική και εμπαθής απέναντι στους επιχειρηματίες. Το να αγκαλιάζεις και να βοηθάς τους επιχειρηματίες δεν σημαίνει ότι πλήττεις ή αφαιρείς δικαιώματα από τους εργαζομένους. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

«Το να ξαναπάρουν μπρος οι επιχειρήσεις, να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα, είναι κάτι που το θέλουν και οι εργαζόμενοι» συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Γιατί οι εργαζόμενοι θα βρουν περισσότερες θέσεις εργασίας και όσο μεγαλύτερη προσφορά θέσεων εργασίας έχουμε, αυτό σημαίνει ότι θα βελτιώνονται και οι συνθήκες εργασίας, θα έχουμε αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, γιατί ξέρετε ότι αυτός είναι ο βασικός κανόνας της οικονομίας».

Ο κ. Λαζαρίδης απέδωσε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τα εργασιακά στο ότι «βλέποντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών», τώρα, «προσπαθεί να περιορίσει την έκταση της ήττας με κάθε μέσο». Τόνισε, ότι η «πίεση» στις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι «στοχευμένη», χωρίς αυτό να σημαίνει κατάργηση των ελέγχων, αλλά «δεν θα είναι αυτή η μόνιμη, η αφόρητη πίεση προς τις επιχειρήσεις, την οποία συναντούμε σήμερα, η οποία δεν έχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα και την ποιότητα των κοινωνικών παροχών στους εργαζόμενους».

«Γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ποιότητα των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Το ίδιο και με τις αποδοχές» είπε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Για αυτό, όταν μιλούμε εμείς, ότι θα είναι στοχευμένοι οι έλεγχοι και όχι αυτή η αφόρητη πίεση, αυτό δεν έχει να κάνει ότι θα έχουμε μια ανεξέλεγκτη εργασιακή σχέση ανάμεσα σε επιχειρηματίες και σε εργαζόμενους».

Σε ερώτηση για την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις. «Δεν είναι εύκολα κατανοητή η δασική νομοθεσία. Είμαστε η μόνη χώρα στο κόσμο που υπάρχει η έννοια “δασωμένος αγρός”. Είναι απίστευτο, δηλαδή, παγκοσμίως. Το λέει και η κοινή λογική: ή αγρός είναι κάτι, ή δάσος» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης. Ανέφερε, δε, ότι όταν συζητήθηκε το θέμα της δασικής νομοθεσίας, ο ίδιος είχε καταθέσει προτάσεις για τους δασικούς χάρτες, με τις οποίες «συμφώνησαν όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι οι αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία και το περιβάλλον δυσχεραίνουν την αναπτυξιακή προοπτική.«Δείχνει ότι το αντιμετωπίζει με μια εμπάθεια, ή αν θέλετε, είναι εμμονική σε κάποιες αντιλήψεις σε κάποιες απόψεις, οι οποίες βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στις επενδύσεις, σε αυτό που λέμε στο να βγάλουμε τη χώρα στο ξέφωτο».

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ο ίδιος είχε εξαρχής προβάλει αντιρρήσεις στην κύρωσή της. Τόνισε ότι η απόρριψη από την κυβέρνηση της πρότασης να έρθει η Συμφωνία στη Βουλή με τη διαδικασία της διευρυμένης πλειοψηφίας -αφού είχαν απορριφθεί άλλες λύσεις για να μπλοκαριστεί- οδήγησε στην ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ, τον Ιούνιο του 2018. «Δεν το έκανε αυτό η κυβέρνηση», με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τη μήνιν, είπε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Θα το αντιμετωπίσει τώρα στις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση».

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33