search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:25
MENU CLOSE

Aπειλεί ο Τραμπ όσες εταιρείες εμπλέκονται με τον αγωγό Nord Stream 2 – Προειδοποίηση και σε Γερμανία

12.06.2019 17:50
Handelsblatt: Η Ουάσινγκτον στρέφεται με όλη της τη δύναμη ενάντια στον Nord Stream 2 - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τη Γερμανία για την εξάρτησή της από τους ρωσικόυς ενεργειακούς πόρους.

Ο υπό κατασκευή αγωγός Nord Stream 2, μήκους 1.225 χιλιομέτρων, έχει διχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι ανατολικές και οι βαλτικές χώρες θεωρούν ότι εντείνει την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Μόσχα ενώ εκείνες της βόρειας Ευρώπης και ιδίως η Γερμανία προβάλουν τα οικονομικά οφέλη του.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι είπε τον περασμένο μήνα ότι “στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον” πρόκειται να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει σκληρές κυρώσεις και περιορισμούς στις εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται στο σχέδιο αυτό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:24