search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:46
MENU CLOSE

Το Facebook θα σας πληρώνει για να σας παρακολουθεί

12.06.2019 18:48
Μεγάλη αλλαγή στο Facebook: Ποια δυνατότητα προσφέρει πλέον στους χρήστες (Video) - Media
 
Αποφασισμένο να καταλάβει πώς λειτουργούν οι χρήστες του σε διάφορα ερεθίσματα και καταστάσεις είναι το Facebook και στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει να… πληρώνει καποιους χρήστες του για να τους παρακολουθεί επισταμένως.
 
Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη δημιούργησε μια νέα εφαρμογή, ονόματι Study, δηλαδή, Μελέτη, που στόχο έχει να «μελετά» τους χρήστες που τη χρησιμοποιούν επ’ αμοιβή.
 
Σύμφωνα με το BGR, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που θα δουν στο timeline τους διαφήμιση για το Study που θα τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της αμοιβής.
 
Κλικάροντας στη διαφήμιση, ο χρήστης κάνει register και αφού κριθεί κατάλληλος για το πρόγραμμα θα μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή από το Play Store του Android, όπου και θα μάθουν όλες τις πληροφορίες για το τι ακριβώς θα κάνει.
 
Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι οι χρήστες να είναι από 18 ετών και άνω και αρχικά τουλάχιστον θα είναι διαθέσιμο σε χρήστες στις ΗΠΑ και την Ινδία.
 
Η εφαρμογή θα συλλέγει στοιχεία για τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες στο κινητό του ο χρήστης, το χρόνο χρήσης των εφαρμογών, τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών αυτών, τον τόπο διαμονής του, το είδος της συσκευής και τον τύπο δικτύου.
 
Το Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα συλλέγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, κωδικούς πρόσβασης ή υλικό αποθηκευμένο στη συσκευή, καθώς και ότι θα υπενθυμίζει στους χρήστες την παρουσία της εφαρμογής στις συσκευές τους.
 
Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης για απόλυτη διαφάνεια, αλλά αν κάπου το έχετε ξανακούσει αυτό, δεν μας κάνει εντύπωση…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:46