search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:48
MENU CLOSE

Ερντογάν: «Θα κάνουμε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο» – Συνδέει το θέμα με S-400 και F-35

12.06.2019 20:55
Ερντογάν: Περιμένουμε τις κινήσεις Μητσοτάκη - Media

 

Για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, μάλιστα συνδέοντας αυτό το ζήτημα με την κόντρα της Αγκυρας με την Ουάσινγκτον για τους ρωσικούς S-400 και τα αμερικανικά F-35.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του, ο Ερντογάν δήλωσε εκ νέου ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι. Εχουμε τέσσερα πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Θα προχωρήσουμε στις γεωτρήσεις, ενώ το Ναυτικό μας θα παρέχει ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές»

Για να προσθέσει: «Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τα προβλήματα για τους S-400 και τα F-35. Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την ένταση για τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο».

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει πως η χώρα του έχει ήδη αγοράσει το αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S-400. Το σύστημα αυτό θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα από τη Ρωσία, πρόσθεσε.

“Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400, λέω ότι τους έχει ήδη αγοράσει. Είναι τελειωμένη συμφωνία”, επέμεινε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:47