search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15
MENU CLOSE

Μια πασαρέλα με φορέματα από…μπαλόνια! (Photos)

13.06.2019 07:37
Μια πασαρέλα με φορέματα από…μπαλόνια! (Photos) - Media

 

Εντυπωσίασε ο απόφοιτος του Central Saint Martins -μιας από τις δύο πιο διάσημες σχολές fashion design στον κόσμο, η άλλη είναι το Parsons School of Design της Νέας Υόρκης- Φρέντρικ Τγέραντσεν (Fredric Tjaeradsen), παρουσιάζοντας γιγαντιαία μπαλόνια τα οποία ξεφουσκώνουν για να σχηματίσουν φορέματα στην πασαρέλα. Οι δημιουργίες του Νορβηγού αποφοίτου της σχολής του Λονδίνου έχουν γίνει viral στο Διαδίκτυο.

Τα μπαλόνια-φορέματα του Τγέραντσεν ήταν η κολεξιόν που έκλεισε το φετινό show CSM Fashion Design Womenswear των πτυχιούχων αποφοίτων. Το show έλαβε χώρα στη σχολή στο King’s Cross στις 30 Μαΐου και σε αυτό 43 σπουδαστές παρουσίασαν τις τελικές δημιουργίες τους.

Τα μοντέλα με τις κρεασιόν του Τγέραντσεν φορούσαν πελώριες φουσκωμένες σφαίρες από λάστιχο που σχημάτιζαν φούσκες γύρω από το σώμα και το κεφάλι τους. Κάποιο μοντέλο ήταν ντυμένο με ένδυμα από μαύρο ελαστικό με γιγαντιαία φουσκωμένα μανίκια σε σχήμα μπανάνας που «χάιδευαν» τα πρόσωπα των θεατών, καθώς βάδιζε. Ένας αριθμός πολύχρωμων μπαλονιών ξεφούσκωναν κατά τη διάρκεια του show, μεταμορφωνόμενα σε ενδύματα και φούστες. Μια απλή βαλβίδα επέτρεπε στο μοντέλο να αφήσει να φύγει ο αέρας και να αναδυθεί από το μπαλόνι κατά το δοκούν.

Η κολεξιόν που παρουσίασε ο Νορβηγός σπουδαστής -κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης των σπουδών του, εργάστηκε ως βοηθός ντιζάινερ σε οίκους μόδας όπως οι Louis Vuitton και Balenciaga- αποτελείτο από οκτώ κρεασιόν, κάθε μία εκ των οποίων περιλάμβανε ένα «μπαλόνι». Όλες ήταν από ελαστικό και ο Τγέραντσεν δήλωσε στο περιοδικό Love ότι προμηθεύθηκε το υλικό από προμηθευτές από τη Σρι Λάνκα που στηρίζουν και αγοράζουν από ντόπιους καλλιεργητές λαστιχόδεντρων (φίκος ο ελαστικός, η επιστημονική ονομασία).

Αρχικά, ο νεαρός Νορβηγός ήθελε να σπουδάσει γλυπτική. Οι κρεασιόν – στις οποίες αναφέρεται ως «φούσκες» – καταδεικνύουν αυτό το ενδιαφέρον του και επιπλέον συνδέονται με την παιδική ηλικία του. «Εμπνεύστηκα από μνήμες της παιδικής ηλικίας μου. Ήθελα να αναπαραστήσω τη θαμπάδα και την “ομίχλη” των ίδιων των αναμνήσεων» εκμυστηρεύτηκε στο Vogue. «Οι φούσκες έχουν να κάνουν με το να μπορείς να φοράς μια θολή θύμηση. Η εμφάνιση της φούσκας στην πασαρέλα, είναι το όνειρο. Το ξεφούσκωμά της οπτικοποιεί τη στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μια συνείδηση».

Για την κολεξιόν του, ο Φρέντρικ Τγέραντσεν έλαβε το βραβείο L’Oreal Professional Young Talent Award και στον λογαριασμό του στο Instagram μπορεί κανείς να απολαύσει τις δημιουργίες του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15