search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:56
MENU CLOSE

Το Ποντίκι Art προτείνει για την Παρασκευή

05.02.2010 10:04
Το Ποντίκι Art προτείνει για την Παρασκευή - Media

Αναρωτιέστε τί να κάνετε το βράδυ της Παρασκευής; Το Ποντίκι Art σας προτείνει τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» από τα διάσημα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, την ταινία «Ραντεβού στον Αέρα» με πρωταγωνιστή τον γόη Τζορτζ Κλούνεϊ και τη συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα στο Fuzz. Διαλέγετε και παίρνετε!

Αναρωτιέστε τί να κάνετε το βράδυ της Παρασκευής; Το Ποντίκι Art σας προτείνει τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» από τα διάσημα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, την ταινία «Ραντεβού στον Αέρα» με πρωταγωνιστή τον γόη Τζορτζ Κλούνεϊ και τη συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα στο Fuzz. Διαλέγετε και παίρνετε!

ΧΟΡΟΣ

Μια ιστορία αγάπης που χορεύεται

Ένας αιώνας ιστορίας «βαραίνει» τα διάσημων μπαλέτων του Μόντε Κάρλο που αξίζει να τα απολαύσετε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», (5, 6 και 7 Φεβρουαρίου) θα παρουσιάσουν το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε μουσική Προκόφιεφ. Τη χορογραφία υπογράφει ο Ζαν Κριστόφ Μαγιό, καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων από το 1993 και ένας από τους κορυφαίους χορογράφους της εποχής μας. Στη δική του ερμηνεία του σεξπηρικού έργου, η θεματική της πολιτικοκοινωνικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων παραμερίζεται, για να προβληθούν τα ακραία συναισθήματα και οι αμφιβολίες των δυο ερωτευμένων νέων. Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

ΣΙΝΕΜΑ

Ραντεβού με τον Κλούνεϊ

Έχει πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα γι αυτό η ταινία, που προβάλλεται από χθες στις κινηματογραφικές αίθουσες, δεν έχει να ρισκάρει τίποτα. Το «Ραντεβού στον αέρα» είναι η τρίτη ταινία του Τζέισον Ράιτμαν και η πρώτη που έχει για πρωταγωνιστή τον γόη Τζορτζ Κλούνεϊ.  Η ιστορία εξελίσσεται εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης και το μεγαλύτερο ατού της είναι, φυσικά, ο Κλούνεϊ, ένας ηθοποιός που με την αβίαστη γοητεία του και τη φιλική προς τον θεατή ερμηνεία του κάνει συμπαθητικό έναν ήρωα που δεν έχει παρά ελάχιστα στοιχεία να εκτιμήσεις. Ο Ράιαν Μπίνγκχαμ βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στον αέρα, πετώντας από προορισμό σε προορισμό. Η δουλειά του είναι να επισκέπτεται εταιρείες που σκοπεύουν να απολύσουν υπαλλήλους και μεταφέρει εκείνος τα άσχημα νέα εξ ονόματος των αφεντικών, οι οποίοι αποφεύγουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον θυμό ή την απογοήτευση των υπαλλήλων τους. Το σπίτι του είναι τα δωμάτια των ξενοδοχείων και οι καμπίνες των αεροπλάνων και ο απόλυτος σκοπός της ζωής του είναι να αθροίσει τον μεγαλύτερο αριθμό αεροπορικών μιλίων που συγκέντρωσε ποτέ κανείς. Η ζωή του Ράιαν όμως πρόκειται να αλλάξει ριζικά, πρώτα όταν θα γνωρίσει μια εξίσου ταξιδιάρα businesswoman, με την οποία θα ξεκινήσουν ερωτική σχέση μεταξύ αεροδρομίων, αλλά κυρίως όταν μια νεαρή συνάδελφός του θα προωθήσει την ιδέα της τηλε-απόλυσης, γεγονός που θα μειώσει τα δρομολόγια των υπαλλήλων της εταιρείας, προσγειώνοντάς τους σχεδόν μόνιμα στην έδρα τους. Πρωταγωνιστούν, επίσης: Βέρα Φαρμίγκα, Άννα Κέντρικ, Τζέισον Μπέιτμαν κ.ά. Χώρα: ΗΠΑ. Διάρκεια: 109΄

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Κωνσταντίνος Βήτα: ο ακριβοθώρητος

Αραιές εμφανίσεις, χαμηλό προφίλ, τραγουδοποιία αλλά και μουσική για παραστάσεις, ο Κωνσταντίνος Βήτα μετά τους Στέρεο Νόβα διαγράφει τη δική του μοναδική και ιδιοσυγκρασιακή πορεία, που μετράει ήδη έξι άλμπουμ από το 1999 (το «Ένωση» μόλις κυκλοφόρησε) γεμάτα από φολκ μπαλάντες, ηλεκτρονικά τοπία, χορευτικούς ρυθμούς, από ηχοχρώματα (άλλωστε έχει σπουδάσει ζωγραφική), από μελαγχολική διάθεση κι από λέξεις που συναρμολογούνται μοναδικά για να αποτελέσουν σύγχρονη αστική ποίηση. Απόψε, 5 Φεβρουαρίου, ο Κωνσταντίνος θα βρεθεί στη σκηνή του Fuzz για να παρουσιάσει ζωντανά το καινούργιο του άλμπουμ, αλλά και να μας θυμίσει σύγχρονες αστικές ιστορίες από την 25χρονη μουσική του διαδρομή, που είναι προσωπική, γοητευτική και κυρίως με καλλιτεχνικό υπόβαθρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:52