search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:22
MENU CLOSE

Είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους – Ράγισε το γυάλινο τελευταίο πάτωμα ουρανοξύστη (Videos/Photos)

13.06.2019 09:26
Είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους - Ράγισε το γυάλινο τελευταίο πάτωμα ουρανοξύστη (Videos/Photos) - Media

 

Η θέα από την ταράτσα ενός ουρανοξύστη κόβει την ανάσα. Αλλά όταν το πάτωμα πάνω στο οποίο πατάς είναι γυάλινο και ραγίσει, τότε εκτός από την ανάσα, σου κόβονται και τα πόδια.

Αυτό συνέβη στο γυάλινο πάτωμα στον 103ο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη στο Σικάγο, όταν ξαφνικά ράγισε κάτω από τα πόδια των επισκεπτών το βράδυ της Δευτέρας. Η γυάλινη ζώνη στον ουρανοξύστη Willis Tower, στην οποία οι τουρίστες μπορούν να δουν από ψηλά την πόλη του Σικάγο, ονομάζεται Skydeck.

Το πάτωμα είναι φτιαγμένο από πολυστρωματικό γυαλί, το οποίο είναι κατασκευασμένο ώστε να διατηρεί την ακεραιότητά του ακόμη κι όταν ραγίσει. Την Δευτέρα όμως, σύμφωνα με το iefimerida έσπασε σε «χιλιάδες κομμάτια» σύμφωνα με το WBBM.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Facebook, οι επισκέπτες στον 103ο όροφο του ουρανοξύστη φαίνονται νευρικοί και φοβισμένοι, την ώρα που απομακρύνονται από την γυάλινη ζώνη.

Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του ουρανοξύστη, που ονομαζόταν Tower Sears μέχρι το 2009, δήλωσε ότι κανένα άτομο δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή. Το γυάλινο πάτωμα είναι γνωστό ως Ledge και κατασκευάστηκε το 2009, αφότου οι επικεφαλής του ουρανοξύστη διαπίστωσαν ότι εκατοντάδες ίχνη από δακτυλικά αποτυπώματα και από μέτωπα κεφαλιών, διακρίνονταν στα τζάμια του πύργου κάθε εβδομάδα. Το γυάλινο πάτωμα κατασκευάστηκε για να αντέχει πέντε τόνους, με την ατραξιόν να δίνει στους τουρίστες μια εκπληκτική θέα της πόλης του Σικάγο.

 

Τι είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες

Όσο για το περιστατικό της Δευτέρας, οι τουρίστες έδειξαν τρομαγμένοι. «Υπήρχε μια γυναίκα με δύο παιδιά και ήταν όλοι τους πολύ χλωμοί και φοβισμένοι επειδή ράγισε το πάτωμα» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο WBBM. «Φοβάμαι γενικά τα ύψη, αλλά μόλις το είδα αυτό, είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσω καν» είπε ο Κάρλο Πιντάντο που ήταν επίσης στον ίδιο όροφο εκείνη την ημέρα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08