search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Λαμία: Βαριά καμπάνα στη «θεούσα» απατεώνισσα

13.06.2019 12:43
Θεσσαλονίκη: Με θερμομέτρηση και μάσκες η είσοδος στα δικαστήρια - Media

 

Φρένο στην εξακολουθητική παραβατική δράση της 51χρονης Λαμιώτισσας «θεούσας» που «δαγκώνει» ανυποψίαστους πολίτες παίρνοντας τα χρυσαφικά ή τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πρόκειται για τη γνωστή απατεώνισσα που μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε εξαπατήσει δεκάδες Λαμιώτες και Λαμιώτισσες με διάφορα σενάρια, καταφέρνοντας να τους αφαιρέσει σημαντικά χρηματικά ποσά ή πολύτιμα αντικείμενα (κυρίως κοσμήματα και ακριβά σκεύη).

Το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουνίου, εξετάσθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας νέες καταγγελίες που έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη για την δράση της «θεούσας» απατεώνισσας, με το Δικαστήριο να μη δείχνει καμία ανοχή, αφού αναγνώρισε την εξακολουθητική της παραβατική συμπεριφορά και να της επιβάλλει τη βαριά ποινή φυλάκισης των τεσσεράμισι ετών χωρίς αναστολή μετατρέψιμη προς 25 ευρώ ημερησίως.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μία ακόμη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της 51χρονης με την οποία είχε «εισπράξει» ποινή φυλάκισης 15 μηνών για παρόμοια αδικήματα.

Ως δικαίωση των θυμάτων που εκμεταλλεύτηκε, βρίσκοντάς τα σε στιγμή αδυναμίας, σχολίασε την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Σοφία Σταυράκη, που ελπίζει να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο μέλλον για παρόμοιες συμπεριφορές.

«Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας η συνολική ποινή των 4,5 ετών με μετατροπή της σε χρηματική, προς 25 ευρώ ημερησίως για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση. Η ποινή αυτή, ιδιαιτέρως αυστηρή, δικαιώνει όσους ανθρώπους βρίσκονται σε δεινή ψυχολογική κατάσταση και γίνονται κατά σύστημα θύματα των επιτήδειων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αδυναμία τους. Οι επιτήδειοι επενδύουν στην σιωπή των θυμάτων τους, την θεωρούν δεδομένη και συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτοι. Ευχή μου κάθε τέτοια απόφαση να είναι αποτρεπτική παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον, διότι κάποια θύματα έχουν την τόλμη και το θάρρος να μιλήσουν. Και όταν αυτά μιλούν, η Δικαιοσύνη αποδίδεται…», δήλωσε η δικηγόρος Σοφία Σταυράκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18