search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:56
MENU CLOSE

«Παίζει» το όνομα της Λαγκάρντ για την προεδρία της Κομισιόν – Τι λέει η ίδια

13.06.2019 15:22
«Παίζει» το όνομα της Λαγκάρντ για την προεδρία της Κομισιόν - Τι λέει η ίδια - Media

 

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως αισθάνεται «τιμή» που το όνομά της περιλαμβάνεται σε εκείνα που αναφέρονται για την προεδρία της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά παραμένει προσώρας επικεντρωμένη στην «εντολή» της στο ΔΝΤ.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να αποτελώ μέρος μερικές φορές αυτής της ευρωπαϊκής ‘αγοράς’. Όμως έχω μια αποστολή. Περισσότερο από μια αποστολή: έχω μια εντολή. Εκπληρώνω την αποστολή μου και υλοποιώ την εντολή μου», εξήγησε στους δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

Η 63χρονη Γαλλίδα αναφέρεται ως πιθανή λύση για την προεδρία της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν τους διορισμούς αυτούς.

Ο/η διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του/της την 1η Νοεμβρίου. Εκείνος/η που θα διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τουσκ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αναλάβει τα νέα του/της καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.

Η Κριστίν Λαγκάρντ επελέγη και πάλι το 2016 για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην ηγεσία του ΔΝΤ.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:55