search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:01
MENU CLOSE

«O 35χρονος κάνει παιχνίδι δημοσιότητας, δεν νιώθει τύψεις»

13.06.2019 18:09
«O 35χρονος κάνει παιχνίδι δημοσιότητας, δεν νιώθει τύψεις» - Media

 

Αυτό που γνωρίζουμε από την ψυχιατρική, είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν αυτό το προφίλ της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας λένε ψέματα, είναι δομικό στοιχείο της προσωπικότητας τους και το κάνουν πολύ επιτυχημένα, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Ψυχίατρος Σίμος Κυριακίδης, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του 35χρονου καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χθες έδειξε νέο σημείο στην Κόκκινη Λίμνη, όπου εκεί εντοπίστηκε η σορός της 6χρονης Sierra.

Oπως ανέφερε, ο 35χρονος δεν έχει ψυχασθένεια με την έννοια του να πάσχει από μια σοβαρή ψυχολογική διαταραχή που να μειώνει τον καταλογισμό του, να μην αντιλαμβάνεται αυτό που κάνει.

Υπάρχει η δομή προσωπικότητας η παθολογική, η οποία είναι μια στρεβλή κατασκευή στον τρόπο που δομείται με τα χρόνια η προσωπικότητα ενός ανθρώπου.

Φαίνεται, είπε, να υπάρχει και κάποιου είδους σεξουαλική διαστροφή σε αυτή την ιστορία, που είναι ενδεχομένως και το βασικό κίνητρο στους φόνους.

Είναι μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα, άνθρωπος δηλαδή που δεν νιώθει τύψεις, ανέφερε.

Όσον αφορά τις δολοφονίες των δύο μικρών κοριτσιών, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι ήταν κατά κάποιο τρόπο παράπλευρες απώλειες, που στο μυαλό του 35χρονου ήταν αναγκαίες για να μην αποκαλυφθεί η δράση του και ταιριάζουν με το προφίλ ενός ψυχρού δολοφόνου που δεν έχει συναισθήματα.

Ο λόγος για τον οποίο ο 35χρονος είναι πολύ ψύχραιμος κατά την παρουσία του στο Δικαστήριο, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι, όπως ανέφερε, έχουν ρηχά συναισθήματα και απλώς αποδέχονται το γεγονός.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης ανέφερε ότι ο κύκλος της υπόθεσης αυτής ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το παιχνίδι που κάνει ο 35χρονος.

Αυτοί οι τύποι των εγκληματιών έχουν μηδενικό οίκτο για την ανθρώπινη ύπαρξη, έχουν μια φονο-μανία και ίσως μια θανατολαγνία.

Όλο το μυστικό για το τι ακριβώς έκανε και γιατί το έκανε, το έχει ο ίδιος, σημείωσε.

Ο 35χρονος, όπως είπε, κάνει παιχνίδι δημοσιότητας και πιθανόν να φαντασιώνεται ότι θα μείνει στην ιστορία.

Όσον αφορά τις θεωρίες που ακούστηκαν στο παρελθόν, ότι επέλεξε το όνομα «Ορέστης» ο οποίος στην ελληνική μυθολογία ήταν μητροκτόνος, ότι ο αναγραμματισμός της λέξης Μιτσερό είναι Ορέστης και ότι η λίμνη Μεμή πήρε το όνομά της από τον Αγαμέμνονα που ήταν ο πατέρας του Ορέστη, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί σημασία στους συμβολισμούς που ενδεχομένως να υπάρχουν.

Αυτοί οι άνθρωποι, ανέφερε, «πολλές φορές αυτοκτονούν στο τέλος, δεν αφήνουν να πάει μακριά η ιστορία σε δίκες».

Πηγή: sigmalive

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:00