search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:31
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Υπεύθυνο το Ιράν για τις επιθέσεις στα τάνκερ – Βίντεο με «αποδείξεις» έδωσαν οι Αμερικανοί

14.06.2019 05:34
Ελαφόνησος: Φωτιά σε φορτηγό πλοίο - Το εγκατέλειψε το πλήρωμα - Media

 

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που λένε ότι εικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, καθώς προσεγγίζουν το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση χθες στον Κόλπο του Ομάν και κατόπιν αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του τάνκερ, καθώς και μια φωτογραφία που εικονίζει τη νάρκη πάνω στο πλοίο πριν απομακρυνθεί.

«Στις 16:10 τοπική ώρα ένα περιπολικό πλοίο κλάσης Γκαστί του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισε το M/T Kokuka Courageous και παρατηρήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε καθώς απομάκρυνε μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί», ανέφερε ο πλοίαρχος του αμερικανικού ΠΝ Μπιλ Έρμπαν σε ανακοίνωση του την οποία διένειμε ηλεκτρονικά, προσθέτοντας «το βίντεο επισυνάπτεται».

Στην ύπαρξη αυτού του βίντεο αναφέρθηκε λίγες ώρες νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δαιμονοποιούν το Ιράν για να νομιμοποιήσουν τις κυρώσεις, λέει ο ΥΠΕΞ της χώρας

Οι ισχυρισμοί της Ουάσινγκτον ότι το Ιράν ευθύνεται για την έκρηξη στα δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν δεν μας προκαλεί έκπληξη, αποτελεί δε μέρος του «plan Β» των ΗΠΑ για σαμποτάζ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Αυτός δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο πολεμικό πλοίο του Ιράν φέρεται να απομακρύνει νάρκη από δεξαμενόπλοιο.

Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον έσπευσε να κατηγορήσει το Ιράν χωρίς τα ελάχιστα πραγματικά ή κατασκευασμένα στοιχεία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δαιμονοποίησης του Ιράν ώστε να νομιμοποιηθεί στα μάτια της διεθνούς κοινότητας το σαμποτάζ και οι κυρώσεις σε βάρος της χώρας.

«Είχα προειδοποιήσει για αυτό ακριβώς το σενάριο λίγους μήνες πριν», είπε ο Ζαρίφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26