search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:21
MENU CLOSE

Ιράν: Η Ισλαμική Δημοκρατία αρμόδια για το Στενό του Χορμούζ

14.06.2019 05:39
Ιράν: Η Ισλαμική Δημοκρατία αρμόδια για το Στενό του Χορμούζ - Media

 

Το Ιράν επανέλαβε σήμερα ότι αυτό έχει την ευθύνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, μετέδωσε η ιρανική κρατική ραδιοφωνία, προσθέτοντας πως οι κατηγορίες εναντίον της Τεχεράνης για τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν προκαλούν πολύ έντονη ανησυχία.

«Είμαστε αρμόδιοι για τη διατήρηση της ασφάλειας στο Στενό και διασώσαμε τα πληρώματα των δεξαμενόπλοιων που δέχθηκαν επίθεση μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα (…). Οι κατηγορίες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (Μάικ) Πομπέο εναντίον του Ιράν προκαλούν έντονη ανησυχία», τόνισε ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Μουσαβί, κατά την πηγή αυτή.

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη για τις επιθέσεις εναντίον των δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο, που προκάλεσαν άνοδο των τιμών του πετρελαίου και ενέτειναν το κλίμα ανησυχίας περί ενδεχόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:18