27/01/2020 13:53:00
15.6.2019 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2077 στις 13-6-2019

ΚΚΕ: «Ανέξοδες υποσχέσεις» - Κοινός παρονομαστής ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛΛ οι ψεύτικες ελπίδες προς τον λαό

ΚΚΕ: Φύλλο συκής οι κυρώσεις από ΗΠΑ, ΕΕ - Media

 

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της Ν.Δ., είναι πλήρως ενταγμένο στις “μνημονιακές” και “μεταμνημονιακές” δεσμεύσεις των “ματωμένων” πλεονασμάτων και της αυστηρής εποπτείας» τόνισε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε στην αρχή της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Σύμφωνα με τον Περισσό, για αυτό τον λόγο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «περιλαμβάνονται είτε ανέξοδες υποσχέσεις προς τον λαό, είτε μέτρα που ήδη είχε εξαγγείλει τα προηγούμενα χρόνια και ποτέ δεν υλοποίησε, όπως η απορρόφηση όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς». 


Σε ιδιαίτερα οξύ ύφος το ΚΚΕ σημειώνει πως «οι δε αοριστολογίες για “πολλές και καλές δουλειές”, για τις οποίες μιλάει με τα ίδια σχεδόν λόγια και η Ν.Δ., στόχο έχουν να συγκαλύψουν τη ζούγκλα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που μαζί διαμόρφωσαν». Επισημαίνοντας, παράλληλα, ο Περισσός ότι «ακόμη και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ παραπέμπεται για το μέλλον, ενώ εργαζόμενοι σε πολλές επιχειρήσεις περιμένουν ακόμα να δουν την προηγούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, που θεσμοθετήθηκε στα χαρτιά και δεν υλοποιείται στην πράξη». 
Και καταλήγει το ΚΚΕ αναφέροντας πως το πιο σημαντικό είναι ότι «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., του ΚΙΝΑΛΛ και των άλλων κομμάτων έχει έναν καθοριστικό κοινό παρονομαστή: Στήριξη των λίγων του μεγάλου κεφαλαίου με πρόσθετα προνόμια και φοροαπαλλαγές και με την ψεύτικη ελπίδα προς τον λαό ότι κάτι μπορεί να περισσέψει και για εκείνον».

«Για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ»

Εκδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων των Γραμμάτων, των Τεχνών, των ΜΜΕ, των Ενόπλων Δυνάμεων, πολλών άλλων χώρων και κλάδων, που συμπορεύτηκαν μαζί του στις εκλογικές μάχες του Μαΐου, πραγματοποίησε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα, εν όψει της μεγάλης μάχης των εθνικών εκλογών. 
Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τίθεται η Αλέκα Παπαρήγα και στη 12η τιμητική θέση ο Θάνος Μικρούτσικος.


«Είναι πολύ σημαντικό ότι εκατοντάδες άνθρωποι που συμπαραταχτήκαμε μαζί, που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, βρίσκονται απόψε εδώ. Μας γεμίζει ελπίδα, αισιοδοξία, ότι η μάχη της 7ης Ιουλίου θα δοθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στον λαό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Στέλνοντας το μήνυμα για την επικείμενη εκλογική μάχη ο Κουτσούμπας τόνισε χαρακτηριστικά πως «όλοι μας ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας. Όλοι ξέρουμε ότι ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα από τα κόμματα του κατεστημένου. Όλοι ξέρουμε επίσης και διαισθανόμαστε ότι τα αναχώματα που στήνονται κάθε φορά πριν από τις εκλογές, όπως εμφανίζονται έτσι και εξαφανίζονται το επόμενο διάστημα. Αυτό που είναι παρόν, αυτό που είναι εδώ, θα είναι πάντα εδώ δίπλα στον λαό, στήριγμα της λαϊκής πάλης, είναι μόνο το ΚΚΕ». 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.