search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Επίθεση νεοναζί σε αντιφασίστα στον Πειραιά – Στο νοσοκομείο με τραύματα σε αυχένα, μάτι και αστράγαλο

14.06.2019 10:11
Επίθεση νεοναζί σε αντιφασίστα στον Πειραιά - Στο νοσοκομείο με τραύματα σε αυχένα, μάτι και αστράγαλο - Media

 

Επίθεση από ομάδα φασιστοειδών δέχτηκε αντιφασίστας αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων ακολούθησε το θύμα μετά την έξοδό του από τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Φαβέλα. Ο ίδιος φορούσε μπλούζα με το έμβλημα της «Φαβέλας». Η επίθεση τερματίστηκε με την παρέμβαση ομάδας ανθρώπων που αποβιβάστηκε σε στάση κοντά στο σημείο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στους αυχενικούς σπονδύλους, στο δεξί μάτι, στο φρύδι και τον αστράγαλο. Ωστόσο δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Φαβέλα» έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο νεοναζί. Τον Μάρτιο του 2018 ομάδα φασιστοειδών, ανάμεσά τους και νεοναζί της Χρυσής Αυγής αλλά και της οργάνωσης «Απέλλα» που εξαρθρώθηκε αργότερα, είχαν επιτεθεί στον κοινωνικό χώρο, τραυματίζοντας πέντε άτομα, ανάμεσά τους και δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα. «Σήμερα θα πεθάνετε, σήμερα θα σας κάψουμε» φώναζαν τότε οι δράστες.

Ανακοίνωση της “Φαβέλας”: Δεν τρομοκρατούμαστε

Χτες το βράδυ κατά την προετοιμασία του χώρου για το διήμερο 2 χρόνων της Φαβέλας, μας επισκέφθηκε ο Γίαννης Γιουλούντας. Με τον Γίαννη Γιουλούντα μας συνδέουν σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας, αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης.

Αποχωρώντας από το χώρο, φόρεσε μπλουζάκι με το λογότυπο Φαβέλα και συνέχισε κάνοντας βόλτα στο μικρολίμανο. Εκεί τον εντόπισαν φασιστοειδή, τον ακολούθησαν και στην περιοχή του ΣΕΦ του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον.

Από μεριά μας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Γιάννη Γιουλούντα και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση του. Γνωρίζουμε ότι δεν τρομοκρατείται από τέτοιου είδους επιθέσεις και αναμένουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη Φαβέλα.

Τέλος, ενόψει της έναρξης του διημέρου για τα 2 έτη Φαβέλα, θα επαναλάβουμε αυτά που πολλάκις έχουμε καταστήσει σαφή με τα λόγια και τις πράξεις μας.

Ο Πειραιάς δεν ανήκει στους εθνικιστές, αλλά στον κόσμο της ελευθερίας. Αυτό πλέον έχει κατοχυρωθεί. Στο δημόσιο χώρο, στο δρόμο και τις πλατείες κανείς δεν φοβάται να εκφράσει τα αντιφασιστικά του φρονήματα, σε αντίθεση με τους νεοναζί που τα εκφράζουν σε δυσπρόσιτα μπαλκόνια και σκοτεινές γωνίες πάρκων κοντά στο τραμ.

Οι συχετισμοί στον Πειραιά έχουν αλλάξει και το διακύβευμα είναι η διατήρησή τους. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε ή πτοηθήκαμε από θρασύδειλες μεμονωμένες επιθέσεις. Ποτέ δεν κάναμε βήμα πίσω στη θέαση του φιδιού. Αντ΄αυτού το πατήσαμε.

Σε πείσμα λοιπόν όλων όσων θα ηθελάν να βρισκόμαστε σε κλειστές αίθουσες και ορόφους, καλούμε όλους και όλες στο διήμερο για τα δύο χρόνια Φαβέλα, να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε , να συνδιαμορφώσουμε, να γιορτάσουμε σε έδαφος που ναζί δεν χωράνε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:26