search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Εγκλωβισμένος στην Ελλάδα ο Βέλγος που συνελήφθη για κατασκοπεία – Φωτογράφιζε εγκαταστάσεις ραντάρ

14.06.2019 17:27
Εγκλωβισμένος στην Ελλάδα ο Βέλγος που συνελήφθη για κατασκοπεία – Φωτογράφιζε εγκαταστάσεις ραντάρ - Media

 

Για δύο μήνες σχεδόν βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Ελλάδα, ο 25χρονος Βέλγος φυσιολάτρης, που ενώ περπατούσε στο Πήλιο στις 17 Απριλίου 2019, συνελήφθη να φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις ραντάρ στο Πλιασίδι και κατηγορείται για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος. Το θέμα απασχόλησε και εφημερίδες του Βελγίου, ενώ στον νεαρό απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση που ακόμη δεν ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο συνήγορος του νεαρού Βέλγου κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία του Βόλου αίτηση αποκατάστασης του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του. Ο 25χρονος εδώ και δύο μήνες τριγυρνάει μεταξύ Αθήνας και Βόλου, ενώ τα χρήματα που διέθετε έχουν σχεδόν εξαντληθεί, καθώς δεν μπορεί να βγει από τη χώρα εάν δεν τελειώσει το στάδιο της ανάκρισης που καρκινοβατεί για όλο αυτό το διάστημα.
Παράλληλα με το ζήτημα ασχολήθηκε και η Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα, κάνοντας παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας τον απεγκλωβισμό του υπηκόου της, που διαμένει μόνιμα στις Βρυξέλλες και ασχολείται με υπολογιστές.

Ο άνδρας βρέθηκε στο Πήλιο, όπου δούλεψε εθελοντικά σε αγροτική μονάδα στην περιοχή και ταυτόχρονα περιηγούνταν στα χωριά, διαμένοντας σε σκηνή στο δάσος.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του, τα νομικά προβλήματα ξεκίνησαν για μια φωτογραφία που βρέθηκε στην μηχανή του που λειτουργεί με φιλμ και που απεικονίζονταν το “μπαλόνι” του ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί που κατέθεσαν για το περιστατικό ανέφεραν πως στη γύρω τοποθεσία δεν υπήρχε περίφραξη που να αποτρέπει την προσέγγιση της στρατιωτικής εγκατάστασης, αλλού ούτε και κάποια πινακίδα που να προειδοποιεί ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση της περιοχής.
Έγκυρες πηγές ανέφεραν πως σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην περίπτωση του, μιας και ο νεαρός είχε ξεκινήσει από τη Μακρινίτσα με προορισμό το Πουρί για οκτάωρη πεζοπορία, όντας λάτρης της φύσης και δεν είναι κατάσκοπος.

Ο νεαρός ξεκίνησε από την Μακρυνίτσα με προορισμό το Πουρί, ακολουθώντας το μονοπάτι που περνά ακριβώς από τον 9η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ), όπου φαίνεται ότι του έκαναν εντύπωση οι εγκαταστάσεις του ραντάρ που φωτογράφισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59