search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Ξανά κατά του Brexit ο Banksy

15.06.2019 07:16
Ξανά κατά του Brexit ο Banksy - Media

 

Ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy παρουσίασε ακόμη ένα έργο του εκφράζοντας την αποστροφή του για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η καινούργια παρέμβαση-δήλωση του Banksy βρίσκεται σε μια πύλη αφίξεων ταξιδιωτών από την ΕΕ στο αεροδρόμιο Χίθροου, φέρει την επωνυμία «Keep Ou» και είναι μέρος της θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας στο Λονδίνο.

Πάνω στην πύλη άφιξης ταξιδιωτών από χώρες τις ΕΕ, στην οποία τα ρολά είναι κατεβασμένα και έχει μπει λουκέτο, είναι γραμμένες οι λέξεις «Keep Out». Στη βάση των κατεβασμένων ρολών, ένας αρουραίος έχει βουτήξει το «T» από τη λέξη «Out» και προσπαθεί μ’ αυτό να σπάσει το λουκέτο της πύλης.

Το καινούργιο έργο έρχεται σε συνέχεια της αφίσας «Vote to Love», στην οποία ο Banksy με σπρέι έγραψε πάνω σε ένα πλακάτ όπου αρχικά είχε γραφτεί «Vote to Leave». Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ είχε υποβάλλει αυτό το έργο στην περυσινή θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας, αλλά συνάντησε κλειστές πόρτες. Ένα μήνα αργότερα, ο συντονιστής της έκθεσης, ο επίσης Βρετανός καλλιτέχνης Γκρέισον Πέρι ήλθε σε επαφή με τον Banksy και το «Vote to Love» έγινε τελικά δεκτό.

Επιμελητής της φετινής θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας (10 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου) είναι ο σύγχρονος Βρετανός ζωγράφος Τζοκ Μακφέιντεν. Εκτός του Banksy, έργα έχουν δώσει οι Τζέρεμι Ντέλερ, Άνζελμ Κίφερ και Τρέισι Έμιν, μεταξύ άλλων. Μετά το πέρας της έκθεσης, τα έργα θα διατεθούν προς πώληση, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να ενισχύουν τη Σχολή Τέχνης της Βασιλικής Ακαδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32