search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:55
MENU CLOSE

Η Τουρκία αγνοεί επιδεικτικά τα μηνύματα των χωρών του Νότου για την Κύπρο – «Δεν έχουν καμία αξία όσα λένε»

15.06.2019 12:18
Η Τουρκία αγνοεί επιδεικτικά τα μηνύματα των χωρών του Νότου για την Κύπρο - «Δεν έχουν καμία αξία όσα λένε» - Media

 

Απάντηση που δείχνει επιμονή στην ένταση έδωσε στους ηγέτες των κρατών που μετείχαν στη σύνοδο των χωρών του Νότου και οι οποίοι κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην ΑΟΖ της Κύπρου, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Απορρίπτουμε την δήλωση των Med7 ως προκατειλημμένη, απομακρυσμένη από την πραγματικότητα και αντίθετη με τον διεθνές δίκαιο» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται, επίσης, ότι «τέτοιες δηλώσεις αντανακλούν τις εθνικές θέσεις των Ελληνοκυπρίων που δεν είναι συμβατές με τις αρχές του ΟΗΕ όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Δεν έχει καμία αξία, καμία επίπτωση και δεν μας επηρεάζει».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής μετά τη συνεδρίαση της Med7 στη Μάλτα «αποτελεί παράδειγμα του πώς οι Ελληνοκύπριοι εκμεταλλεύονται την παρουσία τους στην ΕΕ και πώς ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ συνεργάζονται σε αυτό».

«Γι’ αυτό η ΕΕ και τα κράτη μέλη της δεν μπορεί να αποτελούν αξιόπιστο παράγοντα στην επίλυση του Κυπριακού» προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ επανερχόμενο στη θέση ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στις φυσικές πηγές ενέργειας του νησιού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:54