search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:53
MENU CLOSE

Βιασμός ταξιτζή: Καταπέλτης το βούλευμα σε βάρος του ηθοποιού

16.06.2019 10:47
Βιασμός ταξιτζή: Καταπέλτης το βούλευμα σε βάρος του ηθοποιού - Media

 

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο ηθοποιός που τον περασµένο Νοέµβριο φέρεται να βίασε οδηγό ταξί, χρησιµοποιώντας δηµοφιλή πλατφόρµα µίσθωσης ταξί για να «ψαρέψει» το θύµα του.

Ο 29χρονος θα βρεθεί αντιµέτωπος µε τις κατηγορίες του βιασµού και της προµήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Οι δικαστές αναφέρουν στο βούλευµά τους ότι στην προκειµένη περίπτωση προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι τέλεσε τις αποδιδόµενες σε αυτόν πράξεις, ενώ η µεθοδικότητα µε την οποία έδρασε για να παραπείσει τον παθόντα και οι συνεχείς αναζητήσεις σε οδηγούς ταξί οδηγούν στο συµπέρασµα πως «αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Το δικαστικό συµβούλιο στο βούλευµά του αποδοµεί πλήρως τους ισχυρισµούς του ηθοποιού, που βασίστηκαν στα αποτελέσµατα της τοξικολογικής εξέτασης, η οποία ήταν αρνητική ως προς την εύρεση τοξικολογικών ουσιών σε βιολογικό υλικό του οδηγού, αλλά και στην ανάλυση DNA, η οποία δείχνει πως δεν ανιχνεύθηκε σπερµατικό υγρό του ηθοποιού πάνω στον οδηγό ταξί.

Οι δικαστές κρίνουν ότι η τοξικολογική εξέταση έγινε µε λήψη ούρων και όχι αίµατος, που θα µπορούσε να έχει ασφαλή αποτελέσµατα, ενώ σχετικά µε τη µη εύρεση γενετικού υλικού του ηθοποιού, οι δικαστές σχολιάζουν ότι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπήρξε διείσδυση.

Χωρίς βάση

Για τον δεύτερο ισχυρισµό του ηθοποιού σχετικά µε ότι ο οδηγός συνευρέθηκε µε τρίτο άτοµο µετά την αποχώρησή του από το νοσοκοµείο, το δικαστικό συµβούλιο αναφέρει ότι «δεν κρίνεται βάσιµος, αφού σε όλο το χρονικό διάστηµα βρισκόταν µε τη σύντροφό του, όπως και η ίδια κατέθεσε σαφώς».

Αβάσιµο χαρακτήρισαν και τον ισχυρισµό του ηθοποιού, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είχε λόγο να προβεί σε τέτοια πράξη καθώς θα βρισκόταν ερωτικά µε τρίτο άτοµο, τα στοιχεία του οποίου όµως -όπως σχολιάζεται στο βούλευµα- «δεν υπέδειξε ώστε να κληθεί να καταθέσει και να επιβεβαιώσει».

Τέλος απορρίφθηκε και ο τελευταίος ισχυρισµός του κατηγορουµένου, σύµφωνα µε τον οποίο ο οδηγός υπέδειξε συµπεριφορά ατόµου που έχει προτιµήσεις σε άτοµα του ιδίου φύλου, καθώς «κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τα µηνύµατα που απέστειλε σε ανύποπτο χρόνο στη σύντροφό του».

Στο 40 σελίδων βούλευµα περιγράφεται ο τρόπος δράσης του αλλά και όλα όσα φαίνεται πως συνέβησαν το απόγευµα της 13 Νοεµβρίου 2018. Ο κατηγορούµενος είχε δηµιουργήσει στην εφαρµογή της ΒΕΑΤ δύο λογαριασµούς. Ο πρώτος δηµιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2014. Μέσα σε δύο µήνες χρήσης του λογαριασµού προέβη σε 537 αναζητήσεις οδηγών για µόνο 28 διαδροµές, δηλαδή -όπως σχολιάζουν οι δικαστές- «ο κατηγορούµενος προτού επιλέξει τον οδηγό µε τον οποίο θα πραγµατοποιούσε τη διαδροµή, έκανε κάθε φορά κατά µέσον όρο 19 αναζητήσεις και αντίστοιχες ακυρώσεις διαδροµών, µέχρι να καταλήξει στον οδηγό που επιθυµούσε».

Ο λογαριασµός αυτός έκλεισε από την ίδια την εταιρεία, αφού διαπιστώθηκε ότι λάµβαναν χώρα επανειληµµένες αναζητήσεις, ακυρώσεις διαδροµών και καθυστερήσεις επιβίβασης. Η περίπτωση που οδήγησε την εταιρεία στο «λουκέτο» του πρώτου λογαριασµού ήταν ένα περιστατικό που συνέβη στις 11 Μαρτίου 2017, όταν και έγινε αίτηµα από τον λογαριασµό του για διαδροµή από κατοικία στην Αθήνα. Ο οδηγός έφτασε στο σηµείο στις 6.18 το πρωί, ενώ φαίνεται πως ανέµεινε στο σηµείο για περισσότερα από 25 λεπτά µε το ταξίµετρο να γράφει.

Σύµφωνα µε όσα αναφέρει το βούλευµα, «ο κατηγορούµενος δεν κατέβηκε παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του και ο οδηγός χρέωσε τη διαδροµή στην κάρτα του κατηγορουµένου. Στη συνέχεια ο οδηγός ενηµερώθηκε ότι η κάρτα δεν είχε υπόλοιπο και ότι το οφειλόµενο ποσό θα του καταβαλλόταν από την εταιρεία. Οµως ο κατηγορούµενος τον κάλεσε τηλεφωνικά λέγοντάς του πως αν ήθελε να πληρωθεί θα έπρεπε να επιστρέψει στο σηµείο και να ανέβει ο ίδιος στην οικία του, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, γιατί η κάρτα δεν είχε διαθέσιµο υπόλοιπο».

Ο νέος λογαριασμός

Ο 29χρονος ηθοποιός φέρεται να άνοιξε τον νέο λογαριασµό στις 17 Σεπτεµβρίου 2018 και έκτοτε είχε κάνει 11 διαδροµές. Η µοιραία διαδροµή έγινε στις 13 Νοεµβρίου 2018, περίπου στις 6.30 το απόγευµα, όταν ο κατηγορούµενος πραγµατοποίησε αίτηµα διαδροµής και έκανε χρήση της λειτουργίας «share my ride» γνωστοποιώντας σε τρίτο άγνωστο άτοµο την πορεία της διαδροµής του.

«Κατά τη διαδροµή, ο κατηγορούµενος προέβη σε αγορά ερωτικών εξαρτηµάτων από σχετικό µαγαζί της περιοχής. (…) Στο ενδιάµεσο χρονικό διάστηµα ο παθών επικοινώνησε µέσω µηνυµάτων µε τη σύντροφό του στην οποία ανέφερε ότι είχε παραλάβει έναν πελάτη, ότι του είχε ζητήσει να τον µεταφέρει σε κατάστηµα πώλησης ερωτικών εξαρτηµάτων για να ψωνίσει, ότι αυτός αργούσε να επιστρέψει και ότι φοβήθηκε µήπως εξαφανιστεί και δεν τον πληρώσει» αναφέρεται στο βούλευµα. Τελικά ο κατηγορούµενος εµφανίστηκε, ζητώντας από τον οδηγό ταξί να κατευθυνθούν στο Μοναστηράκι για ένα «βρώµικο», το οποίο µάλιστα έφαγαν µαζί. Οµως, όπως περιγράφεται στο δικόγραφο, ο κατηγορούµενος ζήτησε κάποια στιγµή από τον οδηγό να ξεκλειδώσει το αµάξι για να πάρει τα τσιγάρα του.

«Οταν επέστρεψαν στο σηµείο, δηλαδή µέσα στο ταξί, µετά από περίπου 25 λεπτά, ο οδηγός διαπίστωσε µια έντονη δυσοσµία, η οποία του προκάλεσε ζάλη και υπερβολική εξάντληση. Ο οδηγός ήπιε όλο τον καφέ που είχε µαζί του προκειµένου να συνέλθει από το αίσθηµα εξάντλησης. Κατά τη διάρκεια όµως της διαδροµής προς το Γκάζι, ο οδηγός δεν αισθανόταν καλά, σε σηµείο που τελικά δεν µπορούσε να αντισταθεί στις υποδείξεις του κατηγορουµένου».

Πηγή: Έθνος 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:50