search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Αργεντινή, Ουρουγουάη – 50 εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα

16.06.2019 13:49
Πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Αργεντινή, Ουρουγουάη - 50 εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα - Media

 

Γενικευμένο μπλακ άουτ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, όπως ανακοίνωσαν μέσω του Twitter οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των δύο χωρών.

“Μια τεράστια βλάβη στο σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης στερεί την ενέργεια σε όλη την Αργεντινή και την Ουρουγουάη”, ανέφερε η εταιρεία Edesur Argentina.

Η UTE της Ουρουγουάης διευκρίνισε ότι στις 7.06 τοπική ώρα (13.06 ώρα Ελλάδας) από δυσλειτουργία στο δίκτυο της Αργεντινής επλήγη το σύστημα διασύνδεσης, με αποτέλεσμα “να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα καθώς και σε πολλές επαρχίες της γειτονικής χώρας”.

Εκτιμάται ότι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Κάποιες αναφορές έκαναν λόγο για διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε ορισμένες περιοχές της Βραζιλίας και της Παραγουάης.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, το ρεύμα διακόπηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί, με αποτέλεσμα να σταματήσει αμέσως η κυκλοφορία των τρένων. Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθούν τοπικές εκλογές σε ορισμένες επαρχίες της χώρας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διεξαγωγή της διαδικασίας. Μεταξύ άλλων έχουν πληγεί οι επαρχίες Σάντα Φε, Σαν Λούις, Φορμόζα, Λα Ριόχα, Τσουμπούτ, Κόρντομπα και Μεντόσα.

Ο υπουργός Ενέργειας Γκουστάβο Λοπετέγκουι είπε ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί η αιτία της βλάβης. Πρόσθεσε ότι η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά, όμως θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να λυθεί το πρόβλημα.

Στην Ουρουγουάη, περίπου μία ώρα από τη στιγμή που σημειώθηκε η βλάβη, η UTE ανέφερε ότι έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες παραλιακές πόλεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:57