search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:22
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια – Παπακώστα: Η σύγκληση ΚΥΣΕΑ ενισχύει την θέση της χώρας

16.06.2019 19:14
Κατρούγκαλος: Πρώτα οριοθέτηση ΑΟΖ, μετά συζήτηση για ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση - Media

 

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής» ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος «Με ομοψυχία, εγρήγορση και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια, με όπλο την διεθνή νομιμότητα και το ενισχυμένο διπλωματικό μας κύρος. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν τόσο ευρεία υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα οι θέσεις μας».

«Η αξιολόγηση της συμπεριφοράς της Τουρκίας μέσω της σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ είναι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά ενός ισχυρού κράτους όπως είναι η Ελλάδα και μιας κυβέρνησης η οποία ασκεί πλήρως τα καθήκοντά της» δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου. Η Ελλάδα πρόσθεσε «είναι ήρεμη δύναμη στην περιοχή, όαση σταθερότητας και Ασφάλειας και δρα από κοινού με τις συμμαχίες της για την διατήρηση της ειρήνης στην γειτονιά μας. Η σύγκληση ΚΥΣΕΑ ενισχύει την θέση της χώρας ως ηγέτιδας δύναμης στην περιοχή και εκπέμπει τα σωστά μηνύματα μέσα και έξω από την χώρα».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14