search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:50
MENU CLOSE

Κύπρος-ΑΟΖ: Προς αυστηρότερη ευρωπαϊκή προειδοποίηση στην Άγκυρα – Συζητούνται αντίποινα

17.06.2019 13:10
Κύπρος-ΑΟΖ: Προς αυστηρότερη ευρωπαϊκή προειδοποίηση στην Άγκυρα - Συζητούνται αντίποινα - Media

 

Οι 28 χώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να εκφράσουν “σοβαρές ανησυχίες” σχετικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και θα δεσμευθούν να “απαντήσουν κατάλληλα σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κυπριακή Δημοκρατία”, σε προσχέδιο δήλωσης που συντάσσεται και θα εκδοθεί την Τρίτη από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που ενημέρωσαν τον Τύπο στο Λουξεμβούργο.

Η ΕΕ θα επαναλάβει ότι καταδικάζει “τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο” και θα σημειώνεται ότι “η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ΕΕ”, μεταδίδει το ΚΥΠΕ. Οι 28 επαναλαμβάνουν ότι “οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει και δεν υπάρχουν άλλα κεφάλαια που εξετάζονται για άνοιγμα ή κλείσιμο και θα προειδοποιούν ότι “δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω εργασία προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας”.

Bloomberg: Η ΕΕ απειλεί την Τουρκία με αντίποινα

Σύμφωνα εξάλλου με το Bloomberg, η ΕΕ ετοιμάζεται να απειλήσει την Τουρκία με αντίποινα, επαναλαμβάνοντας ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει.

Θα τονίζεται δε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να απαντήσει κατάλληλα αν συνεχιστούν οι γεωτρήσεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:49