search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:40
MENU CLOSE

Δίαιτα Pegan: Αποκτήστε το σώμα των ονείρων σας μέχρι τις διακοπές!

18.06.2019 07:55
Η δίαιτα που κάνει καλό στην καρδιά! - Media

 

Όλοι γνωρίζουν το «κρύο» ανέκδοτο με τους vegan: Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος είναι vegan; Μην ανησυχείτε, θα σας το πουν. Το ίδιο ισχύει και για όσους ακολουθούν την δίαιτα Paleo. Όταν, όμως, αυτές οι δύο διατροφές συνδυάζονται το αποτέλεσμα, λένει οι ειδικοί, είναι πολύ καλύτερο μιας και η δίαιτα pegan χαρίζει ένα υγιές, όμορφο σώμα.

Η ιστορία της Δίαιτας Pegan.

Πριν 3 χρόνια, ο Dr. Mark Hyman, διευθυντής της Κλινικής Cleveland Clinic Centre for Functional Medicine, έγραψε ένα άρθρο που αφορούσε τον τρόπο που έτρωγε και μάλιστα το ονόμασε και Pegan.

Πιο συγκεκριμένα εξήγησε πως πήρε κάποια στοιχεία από την Δίαιτα Paleo και τα συνδύασε με τα καλύτερα «σημεία» της διατροφής των vegan. Το αποτέλεσμα τον ικανοποίησε πλήρως.

«Είναι πολύ απλή», λέει ο Hyman, «Θα μάθεις να τρως πιο υγιεινά. Θα μάθεις να κάνεις μια διατροφή που βασίζεται στα φυτά. Αν επιλέξεις να τρως και κρέας τρώγε τις πιο υγιεινές εκδοχές του».

Να τι πρέπει να τρώτε…

Τι ακριβώς πρέπει να κάνετε λοιπόν; Το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου σας (το 75% συγκεκριμένα) πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά και μάλιστα βιολογικά. Το υπόλοιπο 25% θα πρέπει να αποτελείται από εναν συνδυασμό υψηλής ποιότητας λιπαρών -αβοκάντο, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο και λάδι καρύδας- και αν επιλέξετε να φάτε ζωϊκά προϊόντα φροντίστε να είναι όσο πιο υγιεινά γίνεται και αν γίνεται βιολογικά.

Τι λένε οι επικριτές της…

Ο Hyman προτείνει να μην τρώτε καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα και καθόλου τροφές που περιέχουν γλουτένη.

Υπάρχουν όμως διατροφολόγοι που εκφράζουν κάποιου είδους ανησυχίες για τη συγκεκριμένη δίαιτα. Ισχυρίζονται ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά ολικής άλεσης πρέπει να τρώγονται με μέτρο αντί να αποφεύγονται τελείως.

Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα βελτιώνουν την υγεία και μειώνουν τις φλεγμονές.

Πηγή: spirossoulis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:39