search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:43
MENU CLOSE

Σάλος με το πτυχίο του Ερντογάν: «Θρίλερ» για τη γνησιότητά του (Photo)

18.06.2019 12:45
Ερντογάν: Περιμένουμε τις κινήσεις Μητσοτάκη - Media
 
Στο προσκήνιο ήρθε ξανά το θέμα του πτυχίου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τίτλος που με βάση το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας είναι προϋπόθεση για να γίνει κανείς Πρόεδρος της Τουρκίας. Το ερώτημα αν ο Τούρκος Πρόεδρος είναι κάτοχος πλαστού πτυχίου πλανάται στην Τουρκία από το 2014 με την αντιπολίτευση να επαναφέρει τακτικά το θέμα και να εξαπολύει πυρά κατά του Ερντογάν.
 
Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Odatv.com, η Ένωση Συμβολαιογράφων Τουρκίας επέβαλε προειδοποιητική ποινή στη συμβολαιογράφο της Κωνσταντινούπολης Νεζλά Άκγιουν, επειδή δεν έκανε έρευνα-προανάκριση εις βάρος του υπαλλήλου του συμβολαιογραφείου της που θεώρησε φωτοτυπία του πανεπιστημιακού πτυχίου του Ερντογάν, χωρίς να έχει δει το πρωτότυπο.
 
Μετά την ποινή αυτή, το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού (Halkın Kurtuluş Partisi) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας μας, έχει καταληφθεί εδώ και πέντε χρόνια από ένα άτομο που δεν διαθέτει τίτλο πανεπιστημιακών σπουδών. Ο Ταγίπ Ερντογάν επί πέντε χρόνια διαπράττει παρανομία. Και υποχρεώνει και όσους είναι μπλεγμένοι στην ιστορία του πτυχίου του να παρανομούν… Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα, δεν έχουμε συνταγματικά νόμιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Τ. Ερντογάν για να είναι κατάλληλος, πρέπει να έχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τετραετούς φοίτησης, όπως προβλέπεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζητήσαμε στις δίκες που μας έκανε ο Ερντογάν, να κατατεθεί στο δικαστήριο το δίπλωμά του. Δεν κατατέθηκε ποτέ. Και δεν κατατέθηκε, γιατί δεν υπάρχει τέτοιο δίπλωμα».
Το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού, ο πρόεδρος του οποίου έχει μηνυθεί τρεις φορές από τον Ερντογάν για εξύβριση, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Ερντογάν στον Αρχιεισαγγελέα της Άγκυρας, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
 
«Με την τελευταία εξέλιξη (την ποινή στη συμβολαιογράφο), αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι υποβάλλοντας ένα πτυχίο μαϊμού στην Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να κριθεί κατάλληλος για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ερντογάν και όσοι εμπλέκονται σ’ αυτήν τη διαδικασία, διέπραξαν συνταγματικό αδίκημα και ότι η εκλογή του είναι άκυρη».
 
Υπενθυμίζεται ότι στη φωτοτυπία του πανεπιστημιακού τίτλου που υπέβαλε ο Ερντογάν στην Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να του επιτραπεί να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αναφέρεται ότι ο Ερντογάν αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 1981 από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, το οποίο όμως ιδρύθηκε τo 1982 ή για την ακρίβεια πήρε αυτήν την ονομασία και αναγνωρίστηκε ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ως μετεξέλιξη της Ακαδημίας Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, σύμφωνα με τη σελίδα του Πανεπιστημίου.
 
Ο Ερντογάν, όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι του ζητούν να παρουσιάσει το αντίγραφο του πτυχίου του, ο ίδιος έχει βρει την τέλεια – για τον ίδιο – δικαιολογία. Το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από το οποίο υποτίθεται ότι αποφοίτησε, έκλεισε με δικαστική εντολή τον Ιούλιο του 2014.
 
Συν τοις άλλοις, συχνά-πυκνά οι αντίπαλοι του Ερντογάν τον προκαλούν να παρουσιάσει έστω έναν συμφοιτητή του, αλλά εκείνος δεν το έχει κάνει. Όμως, μιλάει συνεχώς για τους συμμαθητές του στο Λύκειο.
 
Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39