search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:42
MENU CLOSE

Να ψηφίσουν ανεξάρτητα της ψήφου στις ευρωεκλογές κάλεσε τους πολίτες ο Τσίπρας

18.06.2019 19:56
Να ψηφίσουν ανεξάρτητα της ψήφου στις ευρωεκλογές κάλεσε τους πολίτες ο Τσίπρας - Media

 

Το δίλημμα των επικείμενων εθνικών εκλογών έθεσε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Τουρκίας επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση με την κατηγορία ότι αρνείται να αναγνωρίσει τη δύναμη των διεθνών συμμαχιών που έχει οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να συνταχθεί με την εθνική στρατηγική που έχει χαράξει στα εθνικά ζητήματα.

«Αντί να στοιχηθούν στην εθνική γραμμή που χαράσσουμε με τη κυπριακή κυβέρνηση, που φέρνει σημαντικές επιτυχίες και απόλυτη στήριξη της Ευρώπης και του διεθνούς παράγοντα στις εθνικές μας θέσεις, τυφλωμένοι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες μας λένε ότι κάνουμε κόλπα για να φτιάξουμε προεκλογικό κλίμα» ανέφερε μεταξύ άλλων απαντώντας στις επικρίσεις για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.

«Τους απαντάμε δεν είναι κόλπο η εθνική μας στρατηγική, Ελλάδα και η Κύπρος να διαμορφώσουμε ένα αρραγές ευρωπαϊκό και διεθνές μέτωπο ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα. Και τους καλούμε στα εθνικά θέματα να αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συνταχθούν στην ενιαία εθνική γραμμή» πρόσθεσε.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε ένα παιχνίδι με την έννοια της ασφάλειας για την οποία σηκώνει συχνά τους τόνους η αξιωματική αντιπολίτευση, είτε πρόκειται για την εθνική ασφάλεια είτε για ζητήματα δημόσιας τάξης. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αντιτάξει την ασφάλεια που διασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εργαζόμενους και συνταξιούχους όσον αφορά την καθημερινότητά τους, την ενίσχυση του εισοδήματός τους και την κατοχύρωση των εργασιακών του δικαιωμάτων έναντι της ανασφάλειας που τροφοδότησαν τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικές της λιτότητας που σύμφωνα με τον ίδιο επανεμφανίζονται στον ορίζοντα δεδομένου ότι το πρόγραμμα της ΝΔ ταυτίζεται με αυτές τις πολιτικές.

Σε αυτή τη βάση, δηλαδή των διαφορετικών προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ έθεσε και το δίλημμα των επικείμενων εκλογών υπογραμμίζοντας ότι στις 7 Ιουλίου οι πολίτες δεν αποφασίζουν για εκπροσώπους στην ευρωβουλή αλλά ούτε εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση αλλά αποφασίζουν για τη ζωή τους και το αύριο της χώρας. Μάλιστα κάλεσε ανοιχτά τους πολίτες στην κάλπη της 7ης Ιουλίου να ψηφίσουν ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις ευρωεκλογές. «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση ανεξάρτητα από την ψήφο στις πρόσφατες ευρωεκλογές γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι διαφορετικό» ανέφερε.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε:

  • «Μπορούμε να τους διαψεύσουμε ξανά, μπορούμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη και εκλογική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε; Εμείς, λοιπόν, εδώ και τώρα, θα γυρίσουμε το παιγνίδι».
  • “Τώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε μια απαράδεκτη κλιμάκωση προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, έφτασαν στο σημείο να μας κατηγορούν γιατί συγκαλέσαμε το ΚΥΣΕΑ μέρα Κυριακή, λες και η ασφάλεια της χώρας πρέπει να κάνει τριήμερα και να πηγαίνει διακοπές. Και ακόμα χειρότερα, αντί να αναγνωρίσουν τουλάχιστον τη δύναμη των συμμαχιών και των ερεισμάτων μας στην Ευρώπη και το κόσμο, αντί να στοιχηθούν στην εθνική γραμμή που χαράσσουμε με τη Κυπριακή κυβέρνηση, που φέρνει σημαντικές επιτυχίες και απόλυτη στήριξη της Ευρώπης και του διεθνούς παράγοντα στις εθνικές μας θέσεις, τυφλωμένοι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες μας λένε ότι κάνουμε κόλπα για να φτιάξουμε προεκλογικό κλίμα. Τους απαντάμε δεν είναι κόλπο η εθνική μας στρατηγική, Ελλάδα και η Κύπρος να διαμορφώσουμε ένα αρραγές ευρωπαϊκό και διεθνές μέτωπο ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα. Και τους καλούμε, τουλάχιστον στα εθνικά θέματα, να αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συνταχθούν στην ενιαία εθνική γραμμή. Γιατί οι έλληνες είναι ασφαλείς και θα είναι ακόμη περισσότερο. Γιατί η Ελλάδα είναι ισχυρή και θα είναι ακόμη περισσότερο, όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις δείχνουν έμπρακτα ενότητα και αποφασιστικότητα στη υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων”.
  • “Το δικό τους σχέδιο είναι εδώ, παρόλο που οι ίδιοι δεν είναι πια στη χώρα, και είναι το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων. Είναι το σχέδιο της ΝΔ, πιστό αντίγραφο των προτάσεων του ΔΝΤ, που με μάχες σκληρές αποτρέψαμε την εφαρμογή του κατά τις σκληρές διαπραγματεύσεις των τριών δύσκολων χρόνων, μέχρι και την έξοδο από τα μνημόνια”, συνέχισε και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: “Είναι ένα σχέδιο που μας το παρουσιάζουν βέβαια σε ωραίο αμπαλάζ. Με όμορφα λόγια, όμορφες λέξεις, εύηχα κλισέ και συνθήματα, περί δήθεν λιγότερων φόρων, αλλά δε μας λένε, αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι να μας πούνε τι κρύβεται πίσω από το όμορφο αυτό περιτύλιγμα. Δεν μας λένε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο των δραστικών μειώσεων δαπανών, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας ; Ποιος θα πληρώσει ξανά το μάρμαρο της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και των απολύσεων ; Ποιος θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο της εγκαθίδρυσης ξανά του νόμου του ισχυρού και μιας διαπλεκόμενης επιχειρηματικότητας, που θα φοροδιαφεύγει με οφσόρ και θα ξαναστήσει τη παράγκα της λεηλασίας των αναπτυξιακών δυνατοτήτων, των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας και της οικονομίας μας;”.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43