search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:15
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων κατά Fraport: «Σε αυτοσχέδιους πάγκους η υποδοχή των τουριστών»

19.06.2019 14:17
Κέρκυρα: Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων κατά Fraport: «Σε αυτοσχέδιους πάγκους η υποδοχή των τουριστών» - Media

 

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», που διαχειρίζεται η Fraport, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας.

Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύει το enimerosi.gr, το σωματείο κάνει λόγο για έλλειψη χώρων υποδοχής των τουριστών καθώς όλο οι χώροι στο κεντρικό κτήριο έχουν μισθωθεί, για υποδομές μη φιλικές προς ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ και για γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης του χώρου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα τον γύρο της Ελλάδας έκαναν τριτοκοσμικές εικόνες από το αεροδρόμιο της Ρόδου, το οποίου επίσης διαχειρίζεται η Fraport.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την υποβάθμιση και δυσφήμηση που έχει υποστεί το αεροδρόμιο μας το τελευταίο διάστημα. Εμείς, στην πρώτη επαφή με τους πελάτες, φροντίζουμε πάντα να τους δημιουργούμε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σήμερα καλούμαστε να δικαιολογούμε την ανεπάρκεια των υπηρεσιών του ‘Ιωάννης Καποδίστριας’, καθώς:

1) Η υποδοχή των πελατών δεν γίνεται πλέον εντός του κεντρικού κτηρίου, καθώς όλοι οι χώροι έχουν μισθωθεί αλλά έξω σε αυτοσχέδιους πάγκους, που θυμίζουν περισσότερο λαϊκή αγορά παρά αεροδρόμιο.

2) Δεν είναι καθόλου φιλικό στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αφού σε κάποια σημεία υπάρχουν διαβάσεις πεζών αλλά δεν υπάρχουν ράμπες καθόδου από το πεζοδρόμιο, ούτε ένα κάθισμα για τους ηλικιωμένους.

3) Υπάρχει ανάγκη ευπρεπισμού των χώρων. Αλήθεια, πόσο θα στοίχιζε να κόψουν τα χόρτα και να κλαδέψουν εκείνα τα υποτιθέμενα δέντρα στο δρόμο εξόδου και να βάψουν με λίγο χρώμα τα πεζοδρόμια?

4) Τα συνεχιζόμενα έργα εν μέσω της τουριστικής περιόδου, μεγαλώνουν το πρόβλημα. Παρακαλούμε την Fraport να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να μεριμνήσει άμεσα τόσο για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επιβάτες όσο και για την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση των έργων. Παράλληλα την καλούμε, αν επιθυμεί επί πλέον χώρους, πέραν αυτών που έχουν συμπεριληφθεί στην σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, να απευθύνεται στις εκάστοτε, επίσημες ελληνικές αρχές, που είναι οι μόνες αρμόδιες με βάσει τους Νόμους να διαχειρίζονται τη δημόσια και τη δημοτική περιουσία και όχι σε Ιδιώτες, που έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύονται και ‘ντιλάρουν’ για την προσωπική τους περιουσία και μόνο.

Επίσης, καλούμε όλους τους Φορείς της Κέρκυρας, ιδιαίτερα τους τουριστικούς φορείς που πραγματικά ενδιαφέρονται, όπως την Ένωση Ξενοδοχείων, την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, την Ένωση Ξεναγών και τα Ταξί, να εστιάσουν στο πρόβλημα, επειδή μας αφορά όλους».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, Τσαγκάρης Νικόλαος

Ο Γραμματέας του ΔΣ, Σπυρίδων Τσιριγώτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13