22/01/2020 23:01:18

Κατατέθηκε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης της «Ναυτεμπορικής» - Τι απαντά η εφημερίδα

Κατατέθηκε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης της «Ναυτεμπορικής» - Τι απαντά η εφημερίδα - Media

 

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» κατέθεσε η τράπεζα Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το euro2day.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε προ μηνών καταγγείλει τα δάνεια της επιχείρησης. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να απευθύνει ερώτημα στην εισηγμένη εταιρεία ζητώντας από εκείνη να σχολιάσει τις πληροφορίες προκειμένου να λάβει σχετικές αποφάσεις.

Η «Ναυτεμπορική» έχει ήδη ξεπεράσει διάστημα 18 μηνών τελώντας σε καθεστώς αναστολής.

Η ανακοίνωση της «Ναυτεμπορικής»

Ανακοίνωση-απάντηση στα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν εξέδωσε η εταιρία της «Ναυτεμπορικής»:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της εταιρίας "Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ –ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία, η εταιρία "Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ –ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ανακοινώνει τα ακόλουθα, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού:

Η Εταιρία δεν έχει λάβει γνώση μέχρι και σήμερα αιτήσεως με την οποία να ζητείται η υπαγωγή της σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68-77 ν. 4307/2014. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 2 του ν. 4307/2014, η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται μόνον από πιστωτές, ήτοι χωρίς τη συμμετοχή της επιχείρησης και κοινοποιείται στην επιχείρηση δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο, σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 4 ν. 4307/2014.
Ομοίως η Εταιρία δεν έχει λάβει γνώση αιτήσεως για την λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο υποβληθείσας αίτησης υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 3 ν. 4307/2014.
Η Εταιρία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να πληροφορηθεί το συντομότερο δυνατό εάν έχουν υποβληθεί οι ως άνω αιτήσεις,ώστε να ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.