search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:13
MENU CLOSE

Αυτό ήταν το μυστικό ρωσικό μαχητικό – Η άνοδος και η πτώση του MiG-1.44 (Photos)

19.06.2019 17:01
Αυτό ήταν το μυστικό ρωσικό μαχητικό - Η άνοδος και η πτώση του MiG-1.44 (Photos) - Media
 
Ήταν 1979 όταν η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της τότε Σοβιετικής Ένωσης αποφάσιζε να δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός μαχητικού που θα διασφάλιζε το μέλλον της πολεμικής αεροπορίας της χώρας για τη δεκαετία του 1990, αλλά και πέρα από αυτή.
 
Τα βασικά χαρακτηριστικά του σκάφους είχαν περιγραφεί στην εντολή δημιουργίας του και περιλάμβαναν stealth ιδιότητες, υπερευελιξία χειρισμών, βελτιωμένη απογείωση-προσγείωση και δυνατότητα πτήσης με υπερηχητική ταχύτητα για μεγάλη χρονική διάρκεια.
 
Η εταιρεία που έλαβε την εντολή της δημιουργίας του πέμπτης γενιάς μαχητικού της ΕΣΣΔ ήταν η Μικογιάν, η εταιρία που κατασκευάζει τα MiG, το 1983, ωστόσο, η άλλη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, η Σουχόι, επέμενε ότι το δικό της project, το Su-37, ήταν καλύτερο και φθηνότερο.
Τα πράγματα εξαρχής ήταν δύσκολα για το MiG-1.44, όπως ονομάστηκε το αεροσκάφος, καθώς το πρώτο σχέδιό του εγκρίθηκε μόλις το 1991, ενώ τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του παραμένουν σκεπασμένα με μυστήριο, εκτός από την εμβέλειά του (4.500 χιλιόμετρα) και τη δυνατότητά του να μεταφέρει όλα τα οπλικά συστήματα της πολεμικής αεροπορίας.
Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οδήγησε σε πάγωμα του προγράμματος το 1994 και σε αναστολή του το 1997, αν και η Μικογιάν δοκίμασε ένα πρωτότυπο MiG-1.44 το 2000. Ωστόσο, η δοκιμή ήταν καταστροφική και αποτέλεσε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του MiG-1.44.
 
Πλέον, το μαχητικό 5ης γενιάς της Ρωσίας είναι το Su-57, το οποίο βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξής του.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06