search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:51
MENU CLOSE

Τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών στον Τύπο – Τα «λουκέτα» και η ακραία πόλωση

20.06.2019 06:48
Τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών στον Τύπο - Τα «λουκέτα» και η ακραία πόλωση - Media

 

Με ακραία πόλωση εντός και εκτός media οδεύουμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με τα περισσότερα ΜΜΕ να δηλώνουν με ακραίους τρόπους την υποστήριξη του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να επιτίθενται με ακραίους τρόπους σε δημοσιογράφους και εφημερίδες, χωρίς να τηρούν τα προσχήματα. Μέσα σε μεγάλες εφημερίδες ή τηλεοπτικά κανάλια επίσης στελέχη του Τύπου καλούν τους συντάκτες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, επιτίθενται σε δημοσιογράφους που δεν στηρίζουν τη Ν.Δ με ακραίες εκφράσεις και ανακοινώνουν λουκέτα εφημερίδων!

Η δήλωση  (τηλε)δημοσιογράφου τον Φεβρουάριο του 2019 ότι από Μάιο, Σεπτέμβριο θα κλείσουν ΜΜΕ όπως η «Αυγή, η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Νέα Σελίδα, το Documento κι άλλα ακόμη ΜΜΕ», καταδεικνύεται ότι ήταν μόνο ο προπομπός για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα. Δεν πρόκειται μόνο για την ΕΡΤ για την οποία η Ν.Δ ξεκαθάρισε σε ανώτατο επίπεδο και μάλιστα μέσα από στούντιο της κρατικής τηλεόρασης ότι θα «συρρικνωθεί» στο ελάχιστο. Τις τελευταίες ημέρες η εφημερίδα «Documento» δέχεται ευθείες απειλές πως μόλις γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ θα βάλει λουκέτο!

Ανησυχία και στις εφημερίδες της ΝΔ

Προβληματισμός και ανησυχία υπάρχει και σε άλλες εφημερίδες, όχι απαραίτητα υποστηρικτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης του έντυπου Τύπου, καθιστά το σύνολο των εφημερίδων ευάλωτες στη ρεβανσιστική πολιτική της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες, το αδιέξοδο και η μη λύση στο πρόβλημα της διανομής, φέρνουν τις λεγόμενες «μικρές» εφημερίδες σε αδιέξοδο. Ένας ακόμη σημαντικός λόγος είναι η ανυπαρξία κοινής εκδοτικής πολιτικής για τον Τύπο. Όπως το περιέγραφε στέλεχος εφημερίδων πρόσφατα, ο χώρος των media έχει καταληφθεί από τρεις μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δεν έχουν καμία σχέση με την εκδοτική παράδοση της χώρας και οι οποίοι ελέγχουν άμεσα ή έμμεσα τον Τύπο. Οι «ανεξάρτητες» εκδοτικά ή μικρότερες εφημερίδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Και υπάρχουν και άλλα συγκροτήματα που εκφράζουν το συντηρητικό χώρο όπου επίσης επικρατεί ανησυχία κυρίως λόγω της σφοδρής κόντρας το προηγούμενο διάστημα με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:50