search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:04
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Έχουμε πολεμικό ναυτικό, έχουμε στείλει τα αναγκαία σήματα

20.06.2019 10:21
Κατρούγκαλος: Έχουμε πολεμικό ναυτικό, έχουμε στείλει τα αναγκαία σήματα - Media

 

Για μια μεγάλη διαφορά «καθώς εμείς έχουμε πολεμικό ναυτικό« όσον αφορά τις παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον ΘΕΜΑ 104,6 ερωτηθείς για το τι θα κάνει η Ελλάδα αν οι Τούρκοι στείλουν το γεωτρύπανο Γιαβούζ να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ, ανατολικά του Καστελόριζου.

«Τι θα πούμε, ότι είναι αδύναμη η Τουρκία και θα αγνοήσουμε την παρουσία τους εκεί;» ήταν η ερώτηση στον Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «δείγμα αδυναμία τη συνέχιση της έντασης από την Τουρκία».

«Από πλευράς διεθνούς δικαίου δεν υπάρχει διαφορά. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά, εμείς έχουμε πολεμικό ναυτικό και έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας τα νερά. Και σας σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα μηνύματα έχουν εισπραχθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο» ήταν η απάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Λέω ότι έχουμε στείλει τα αναγκαία μηνύματα για να μην διανοηθούν» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στην παρατήρηση, δε, ότι πρόκειται για διαφοροποίηση, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι «ανέκαθεν ήταν αυτή η θέση μας».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών έγιναν ενώ σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιεί επίσκεψη η διοικητής του 6ου στόλου των ΗΠΑ, αντιναύαρχος Φρανκέτι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15