search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Μην… οδηγήσετε ξανά πριν δείτε τον νέο ΚΟΚ και τις ποινές – Σαρωτικές αλλαγές – Σε ποια περίπτωση προβλέπεται μέχρι και ισόβια κάθειρξη

20.06.2019 17:32
Μην… οδηγήσετε ξανά πριν δείτε τον νέο ΚΟΚ και τις ποινές - Σαρωτικές αλλαγές - Σε ποια περίπτωση προβλέπεται μέχρι και ισόβια κάθειρξη - Media

 

Αλλαγές στην… οδήγηση φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας αφού όσοι οδηγούν ενώ είναι σωματικά ή ψυχικά εξαντλημένοι ή έχουν σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο όχημά τους, θα διώκονται.

Ειδικότερα, το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ψυχική ή σωματική εξάντληση, σύμφωνα με το OPEN, με φυλάκιση έως τριών ετών.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως θα διαπιστώνεται η ψυχική και η σωματική κούραση του οδηγού.

«Για το αλκοόλ μπορούν να μετρήσουν. Για την κούραση, μάλλον θα είναι στην κρίση του τροχονόμου. Οι ποινές είναι σοβαρές, προβλέπουν από χρηματικό πρόστιμο και φτάνει ως τρία χρόνια φυλάκιση», σχολίασε ο Παναγιώτης Χαρμπής, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών.

Επίσης στο άρθρο 290 Α προβλέπεται ποινή φυλάκισης για όσους οδηγούν ανάποδα σε οποιοδήποτε σημείο. Μάλιστα, αν έχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, ο οδηγός καταδικάζεται έως και σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο κ. Χαρμπής αποκάλυψε επίσης πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οδηγός που θα προκαλέσει τροχαίο με πάνω από ένα θύματα μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη και «αν βάλεις βόμβα και σκοτώσεις τους ίδιους ανθρώπους καταδικάζεσαι σε δέκα χρόνια!».

Πηγή: reader

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32