search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Με ψέματα ήρθαν, με ψέματα φεύγουν!

21.06.2019 07:23
Με ψέματα ήρθαν, με ψέματα φεύγουν!  - Media

 

Ποτέ άλλοτε στην μεταπολιτευτική ζωή της χώρας δεν υπήρξε τόσο προσβλητική πολιτική παραποίηση της πραγματικότητας. Ποτέ άλλοτε δεν υποτιμήθηκε τόσο κραυγαλέα ο κοινός νους και η κοινή λογική, και  κατά συνέπεια ο μέσος πολίτης. Ποτέ άλλοτε κυβερνητικό κόμμα  δεν υπήρξε τόσο αλαζονικό και αμετροεπές. Ποτέ άλλοτε δεν ασκήθηκε η επικοινωνιακή πολιτική με όρους  σοβιετικής – φασίζουσας προπαγάνδας. Ποτέ άλλοτε η εξουσία δεν ασκήθηκε με όρους απόλυτης αήθειας και κυνισμού.

Το ολοκληρωτικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναπτύχθηκε στα χρόνια της κρίσης ταυτόχρονα με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, και θέριεψε μέσα στις ίδιες συνθήκες, με τις ίδιες τραμπούκικες πρακτικές, με την ίδια ακραία λαϊκίστικη ρητορική και το ίδιο μίσος ενάντια στην αστική δημοκρατία. Περίπου για μια δεκαετία βαθύτατης και πολυεπίπεδης κρίσης, η χώρα άντεξε, οι θεσμοί άντεξαν, η ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας άντεξε, η κοινή λογική άντεξε, η δημοκρατία άντεξε, πράγμα που σημαίνει ότι τα θεμέλια του μεταπολιτευτικού πολιτικού μας οικοδομήματος δεν ήταν ούτε «διεφθαρμένα», ούτε «κλεμμένα», ούτε σαθρά. Οικοδομήθηκε μια δημοκρατία, η καλύτερη και αυθεντικότερη που γνώρισε ο τόπος, η οποία προσέφερε μακράν την ευτυχέστερη  περίοδο από συστάσεως ελληνικού κράτους. 

Η προσπάθεια των ακραίων λαϊκιστών ακροδεξιών, ακροαριστερών και νεοναζιστών να καταλύσουν σε συνθήκες χάους το πολίτευμα και να μηδενίσουν τα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης πέφτει στο κενό αν και με ανυπολόγιστο κόστος.  Όλα τα μορφώματα διαλύονται το ένα μετά το άλλο. Και έπεται συνέχεια!  Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προσβάλει βίαια την μνήμη και τη λογική των πολιτών. Αν δεν συνέτρεχαν λόγοι εθνικής και κοινωνικής καταστροφής, θα προσέφερε πλούσιο γέλιο – με όρους γελοιότητας πάντα.  Όλη του η διακυβέρνηση που ιστορικά θα κοστολογηθεί ως η μεγαλύτερη καταστροφή της μεταπολίτευσης,  βασίστηκε σε μιαν ανενδοίαστη ακραία φασιστική ψευδολογία.  

Η κωμική  αποστροφή του κ. Τζανακόπουλου («Θέλετε  να μας κάνετε Αργεντινή!») σε συνομιλητή του, μαρτυρά το ανενδοίαστο θράσος που τους διακατέχει. Σε λίγο θα κατηγορούν τον Μητσοτάκη για σχέσεις με το Μαδούρο χωρίς να ντρέπονται…  Η επιτομή της ολοκληρωτικής νοοτροπίας που δείχνει ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον αήθη τους εαυτό, από τα συνεχή ψεύδη, χαρακτηριστικό όλης της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ότι πλέον καλούνται να γελοιοποιήσουν τους εαυτούς τους αφού τα έχουν πει και κάνει όλα. 

Ο Τσίπρας θεωρούσε υποτιμητικό για την ποιότητα της δημοκρατίας το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πρώτων αρχηγών, αλλά τώρα το απαιτεί και μέμφεται τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υιοθετεί τα ίδια του τα λεγόμενα. Αλλά αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα μόρφωμα ακροαριστερών ψεκασμένων συνιστωσών που κυβέρνησαν χάρη στον Καμένο. Ναι, τον Καμένο, που τώρα παριστάνουν ότι δεν τον ξέρουν! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:57