search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:07
MENU CLOSE

Θα κολυμπήσει από τα Σφακιά στη Γαύδο για να στηρίξει τα παιδιά με καρκίνο (Photos/Videos)

21.06.2019 08:15
Θα κολυμπήσει από τα Σφακιά στη Γαύδο για να στηρίξει τα παιδιά με καρκίνο (Photos/Videos)  - Media

 

Ο Βασίλης Βροντάκης ο εμπνευστής του εγχειρήματος, ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι του από τα Σφακιά με τερματισμό τη Γαύδο, μία απόσταση 20 ναυτικών μιλίων (38 χιλιομέτρων), η οποία σύμφωνα με την εκτίμηση του, θα καλυφθεί περίπου σε 12 ώρες.

Όπως αναφέρει το ZarpaNews απώτερος σκοπός είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν συμπολίτες, φορείς και αρχές για το έργο του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντα», που στηρίζει παιδιά και ενήλικες με καρκίνο, να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και να αναδειχθεί η σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Μεγάλης σημασίας καθώς αν αυξηθεί ο αριθμός καταγεγραμμένων υποψήφιων εθελοντών δοτών, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι συμβατοί δότες, οι οποίοι δωρίζοντας τα αιμοποιητικά τους κύτταρα, προσφέρουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε συνανθρώπους μας.

Το εγχείρημα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Σφακίων, του Δήμου Γαύδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Σφακίων.

Ο ίδιος πέρυσι έλαβε μέρος στον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου, στη Νικήτη Χαλκιδικής, έναν αγώνα 26 χιλιομέτρων, στον οποίο κατέκτησε τη 2η θέση μετά από 6 ώρες και 50 λεπτά.

Προπονείται καθημερινά και κολυμπάει πάνω από 2 ώρες με στόχο να είναι έτοιμος τέλος Ιουνίου.

Βέβαια, οι δυσκολίες στον άθλο του δεν περιορίζονται μόνο στην μεγάλη απόσταση αλλά περιλαμβάνουν τον καιρό, τα θαλάσσια ρεύματα, κύματα, αέρα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02