search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Έρχεται καύσωνας μέχρι και 39° στο Σαββατοκύριακο – Δείτε αναλυτικούς χάρτες (Video)

21.06.2019 09:22
Έρχεται καύσωνας μέχρι και 39° στο Σαββατοκύριακο - Δείτε αναλυτικούς χάρτες (Video) - Media

 

Αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς περιορίζεται σταδιακά η αστάθεια στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής και κυρίως μέσα στο διήμερο του Σαββάτου και της Κυριακής ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επεκταθούν από την Αφρική προς την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Το Σάββατο, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν στους 35 ως 36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς. Την Κυριακή, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φθάνοντας σε αρκετές περιοχές στους 35-37 βαθμούς, ενώ στην πεδιάδα της Θεσσαλίας θα φτάσει τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Όμως, από τη Δευτέρα και από τα βόρεια η θερμοκρασία στη χώρα μας αναμένεται να υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 21/06 έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 25/06.Παρατηρούμε ότι από τη Δευτέρα 24/06 και από τα βόρεια η θερμοκρασία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:47