search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:58
MENU CLOSE

Την ένταξη της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς καταγγέλλει το ΚΚΕ – «Επικίνδυνη πολιτική» στα ελληνοτουρκικά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2078
20-6-2019
22.06.2019 03:00
kke_2-2.jpg

 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική που εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον Περισσό «έχει αποδειχθεί ότι αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι μόνο τροφοδοτεί την προκλητικότητα της “συμμάχου” Τουρκίας, αλλά και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες».
Το ΚΚΕ, στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμ

μίζει ότι έχει επανειλημμένα εκφράσει τις μεγάλες ανησυχίες του για τις εξελίξεις στην περιοχή και την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας «τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είτε καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό μιλώντας για “θετική ατζέντα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είτε εναπόθεταν το όλο ζήτημα στην παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟϊκού παράγοντα». 
Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει ο Περισσός ότι «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μόλις πριν από λίγες μέρες, σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας, έκανε λόγο για “τζούφιες γεωτρήσεις” της Τουρκίας. Αυτή η αντιμετώπιση των εξελίξεων οδήγησε στη σημερινή κατάσταση». 

«Δήθεν βοήθεια των συμμάχων»
Σχολιάζοντας τις τουρκικές κινήσεις το ΚΚΕ τονίζει πως καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο.

Υπενθυμίζει μάλιστα πως «εδώ και πολύ καιρό το ΚΚΕ έχει αναδείξει τους τεράστιους κινδύνους, που εξελίσσονται στην περιοχή μας, σε βάρος των λαών και έχει αντιπαρατεθεί με την τακτική του εφησυχασμού, που συστηματικά καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα προβάλλοντας τη δήθεν βοήθεια των “συμμάχων”, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.». 

Όπως αναφέρει ο Περισσός «η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου. Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, που στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας οδηγεί τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες». 

«Με σφραγίδα ΝΑΤΟ και Ε.Ε.»
Σε δήλωσή του για την επιθετικότητα της Τουρκίας ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε χαρακτηριστικά πως «μπροστά στην τούρκικη επιθετικότητα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, ο κίνδυνος ανάφλεξης γενικότερα έχουν τη σφραγίδα ακριβώς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., δηλαδή όλων αυτών που υπονομεύουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή». 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33