search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:07
MENU CLOSE

Tinos Think Tank: Διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες στο ΙΤΗΠ

21.06.2019 10:44
Tinos Think Tank: Διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες στο ΙΤΗΠ - Media

 

Κάτοικοι της Τήνου, φιλοξενούμενοι στο νησί ή παραθεριστές με εξειδίκευση σε τομείς των Τεχνών και των Επιστημών, δίνουν διαλέξεις ανοικτές στο ευρύ κοινό, προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

 

25/6, στις 20:00

Μάργκαρετ ΜακΜίλαν, D.Phil.

Επίτιμος καθηγήτρια Διεθνούς Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο

War and Human Society.

Ο πόλεμος και η ανθρώπινη κοινωνία.

Η διάλεξη θα παρουσιάσει μέσα από την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας την πολύπλοκη και αλληλεξαρτώμενη σχέση μεταξύ πολέμου και κοινωνίας και θα δείξει πώς το ένα επηρεάζει το άλλο. Θα εξετάσει θέματα όπως η ανάπτυξη πολιτικών και κοινωνικών θεσμών και ο ρόλος τόσο των πολεμιστών όσο και των αμάχων, των γυναικών συμπεριλαμβανομένων, αντλώντας παραδείγματα από το παρελθόν.

Η Μάργκαρετ ΜακΜίλαν είναι επίτιμος καθηγήτρια της διεθνούς ιστορίας στην Οξφόρδη και καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ειδικεύεται στη Βρετανική αυτοκρατορική ιστορία και τη διεθνή ιστορία του 19ου και 20ου αιώνα. Μεταξύ των δημοσιεύσεών της περιλαμβάνονται: Παρίσι, 1919, ο πόλεμος που τερμάτισε την ειρήνη και Οι Άνθρωποι της Ιστορίας: προσωπικότητες και το παρελθόνΤο 2018 έδωσε διαλέξεις στο BBC. 

 

27/6, στις 20:00

 Professor Avi Shlaim, FBA

Israel and Palestine: Problems and Prospects.

Ισραήλ και Παλαιστίνη: προβλήματα και προοπτικές.

Η διάλεξη θα καλύψει τα κύρια ζητήματα που προκαλούν τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, την αποτυχία των προηγούμενων προσπαθειών για την επίλυσή τους, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής για τη Μέση Ανατολή.

Ο Avi Shlaim είναι επίτιμος καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας. Βιβλία του είναι τα:  Πόλεμος και ειρήνη στη Μέση Ανατολή: μια συνοπτική ιστορία (1995), Το σιδερένιο τείχος: το Ισραήλ και ο αραβικός κόσμος (2014), Το Λιοντάρι της Ιορδανίας: η ζωή του βασιλιά Χουσεΐν στον πόλεμο και την ειρήνη (2007), και Ισραήλ και Παλαιστίνη: επανεκτιμήσεις, αναθεωρήσεις, ανατροπές (2009).

 

Ευγενική υποστήριξη: Ανδρούλα Καμινάρα

Χώρος: Μέγαρο Ι.ΤΗ.Π.

Είσοδος Ελεύθερη

Οι διαλέξεις θα δοθούν στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:05