search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Μακρόν σε Τσίπρα: Αν μου ζητήσεις φρεγάτες να περιπολούν στην περιοχή θα το κάνω

21.06.2019 11:44
4260583_0.jpg

 

Σκληρή στάση και καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από την Ε.Ε. στην νοτιοανατολική Μεσόγειο ζήτησαν χθες κατά την Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ωστόσο τα αιτήματά τους έγιναν δεκτά ποικιλοτρόπως.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε εμφανίστηκε προβληματισμένος για την διατύπωση «στοχευμένα μέτρα», που εν τέλει εντάχθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Η γερμανία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως χρειάζεται χρόνο ώστε να «ζυγίσει» την κατάσταση και εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή πρόταση δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα.

Πιο θερμός, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να στείλει φρεγάτες για περιπολίες στην Μεσόγειο Θάλασσα, αν ζητηθεί.

«Εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε» φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε», προσέθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τότε επέκρινε την αδυναμία της ΕΕ να λάβει αποφάσεις για επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους.

«Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;», απάντησε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48