02/07/2020 09:35:33

Τσίπρας: Στον αέρα το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω ΕΕ - Πως απαντούν γαλάζιες πηγές

Τσίπρας: Στον αέρα το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω ΕΕ - Πως απαντούν γαλάζιες πηγές  - Media

 

Ως «υπαρκτό» ζήτημα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες το ότι το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών την 1η Ιουλίου βρίσκεται στον αέρα. Είναι ένα «υπαρκτό θέμα στο βαθμό που δε θα μπορώ να είμαι εγκαίρως στην Αθήνα την μέρα που έχει οριστεί αυτή η τηλεοπτική αντιπαράθεση», καθότι δε μπορούμε να ξέρουμε πότε και τι ώρα θα τελειώσει (σσ. η Σύνοδος) για να βγει λευκός καπνός για την επόμενη ηγεσία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναζητηθεί άλλη ημερομηνία για το συγκεκριμένο ντιμπέιτ.

Αστειεύτηκε πάντως ότι έτσι όπως την ετοιμάζουν αυτή την αντιπαράθεση θα πρόκειται για παράλληλους μονολόγους, οπότε «μπορεί να βγω με skype από τις Βρυξέλλες». Βέβαια το μήνυμα που ήθελε να στείλει για μια ακόμη φορά ήταν ότι το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σύγκριση με το ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών που ζητά επίμονα η Κουμουνδούρου προκειμένου να υπάρξει σαφής προγραμματική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας.

Άλλωστε, στην ίδια συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δε θα πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών:

Δύσκολες διαβουλεύσεις για νέα ημερομηνία

Σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ πάντως, κι ενώ ήταν ανοιχτά τα θέματα της δομής του, τις τελευταίες ώρες οι διαβουλεύσεις στρέφονται στο ζήτημα της ημερομηνίας, καθώς αν δεν συμφωνήσουν όλες οι πλευρές τότε είναι πιθανό το ναυάγιο.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται η δυσκολία που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή να εξευρεθεί κοινός τόπος καθώς η κάθε πλευρά προτείνει μια ημερομηνία στην οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί η άλλη – υπενθυμίζεται μιλάμε για το σύνολο των πολιτικών Αρχηγών πλην Χρυσής Αυγής (Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Λεβέντης).

Γαλάζιες πηγές: Η ΝΔ συζητά για εναλλακτική ημερομηνία, αλλά μέχρι στιγμής αυτή δεν έχει βρεθεί

Από την πλευρά της ΝΔ πηγές της Πειραιώς το απόγευμα της Παρασκευής ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν αρμοδίως για την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την ημερομηνία της 1ης Ιουλίου και συζήτησαν με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο εναλλακτικές ημερομηνίες, χωρίς ωστόσο να μπορούν να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα.

Ειδικότερα οι παραπάνω πηγές σημείωναν:

«Το πρωί επικοινώνησε με τη ΝΔ ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος δήλωσε την αδυναμία του κ. Αλ. Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου. Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ την 27η Ιουνίου. Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου. Ο κ. Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ».

Επίσης, οι ίδιες πηγές άφηναν αιχμές κατά του πρωθυπουργού αναφορικα΄με τον χαρακτήρα του ντιμπέιτ: «Κατά τα λοιπά οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.